Αστακός: Ομιλία του Ν. Παπαναστάση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του Κ.Κ.Ε.

Σε συναγερμό ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας κάλεσε ο Ν. Παπαναστάσης

  • Σε μαζική συγκέντρωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας που οργάνωσε η Κ.Ο.Β. Ξηρόμερου του Κ.Κ.Ε., για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του Κ.Κ.Ε., μίλησε ο Βουλευτής το Κόμματος στον Νομό, Νίκος Παπαναστάσης, σήμερα το πρωί.

Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, ενώ στην εισηγητική του ομιλία, ο Ν. Παπαναστάσης, αναφέρθηκε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «Το αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής, ανάμεσα στις Η.Π.Α., το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και τη στρατηγική της “ευρωατλαντικής διεύρυνσης”, από τη μια πλευρά, κι από την άλλη, τη στρατηγική της καπιταλιστικής Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα δικά της εκμεταλλευτικά σχέδια σε βάρος των λαών, για να ενισχύσει τον δικό της ιμπεριαλιστικό συνασπισμό (Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, Οργανισμός Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας) στην περιοχή της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.».

Κάλεσε σε καμιά συμμετοχή της Ελλάδας σ’ αυτόν και ο λαός να μην διαλέξει ανάμεσα στα αντιμαχόμενα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα των Η.Π.Α. – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. από τη μία και της Ρωσίας και των δικών της συμμάχων από την άλλη, αλλά να αγωνιστεί ενάντια στην εμπλοκή της χώρας, για να κλείσουν οι ΑμερικαΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα, να μην βγει κανένας Έλληνας φαντάρος ή αξιωματικός εκτός συνόρων.

Μίλησε ενάντια στην οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού εκτός συνόρων της χώρας, είτε στην Ουκρανία, είτε στη Βουλγαρία, είτε οπουδήποτε αλλού, υπογραμμίζοντας πώς και αυτή η στάση αποτελεί και γνήσια έκφραση αλληλεγγύης στον ουκρανικό, το ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

«Το Κ.Κ.Ε., από την πρώτη στιγμή δεν μάσησε τα λόγια του. Πήρε ξεκάθαρη θέση. Αμέσως καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κι εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον λαό αυτής της χώρας», είπε ο Ν. Παπαναστάσης, που στάθηκε και στις διαχρονικές ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων (Ν.Δ., ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΠΑ.ΣΟ.Κ./ΚΙΝ.ΑΛ., κ,α,), για την πρόσθεση της Ελλάδας στο «άρμα» των Η.Π.Α.-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., με την εμπλοκή της και σε μια σειρά επεμβάσεις ανά τον κόσμο (Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, κ,α,), τη μετατροπή της και σήμερα σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο απ’ άκρη σε άκρη, με ό,τι κινδύνους αυτό μπορεί αν συνεπάγεται και για τον λαό και παράλληλα ανέδειξε τις συνολικές θέσεις του Κ.Κ.Ε.

Ως απόδειξη της σύμπλευσης των αστικών κομμάτων, στη βασική γραμμή των Η.Π.Α. – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. έφερε και το πρόσφατο παράδειγμα της ντροπιαστικής ομιλίας Ζελένσκι στη Βουλή, με την απαράδεκτη παρουσία και των φασιστών του Τάγματος Αζόφ. Σημείωσε, την απόλυτη δικαίωση του ΚΚΕ στην πατριωτική και αλληλέγγυα στάση του προς τον Ουκρανικό και τους άλλους δοκιμαζόμενους λαούς απέναντι στην ταύτιση Ν.Δ., ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΚΙΝ.ΑΛ./ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στοίχισή τους, στο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο των ληστών Η.Π.Α. – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Μεταξύ άλλων, ο Ν. Παπαναστάσης, αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών στο νομό και την περιοχή, θέμα που απασχολεί έντονα τους κατοίκους σημειώνοντας ότι το Κ.Κ.Ε. είναι αντίθετο στη δημιουργία Περιοχών Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) στην περιοχή που εξυπηρετούν την κερδοφορία των ομίλων, επισημαίνοντας:

«Για το Κ.Κ.Ε., η ανάπτυξη της αλιείας, της αλιευτικής παραγωγής και διαχείρισης των επιμέρους περιοχών της χώρας με αλιευτικό ενδιαφέρον, πρέπει να γίνεται με κριτήριο τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες για φτηνό υγιεινό και ποιοτικό ψάρι».

Κάλεσε σε διεκδίκηση, μεταξύ άλλων, ελέγχου των υπαρχόντων υποδομών και εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος, πάλη ενάντια στους νέους περιορισμούς για την άσκηση αλιείας για τους μικρομεσαίους ψαράδες, με άμεσα μέτρα στήριξης για την επιβίωσή τους.

Επίσης, απαίτησε, να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει κατατεθεί από τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων στο Σύνδεσμο Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών, αλλά και να ληφθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργειες, αναφερόμενος και στον πρόσφατο θάνατο αλλοδαπού εργάτη στον Νομό.