Συστατικά
- 2 αβγά
- 140 γρ. γάλα
- 30 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1/2 κ.γ. κανέλα, + έξτρα για πασπάλισμα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 φέτες ψωμί για τοστ
- 25 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 30 γρ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- φρούτα, εποχής, της αρεσκείας σας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια, και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
- Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί και αδειάζουμε από πάνω το μείγμα με τα αβγά. Αφήνουμε το ταψί στην άκρη για 5 λεπτά, μέχρι το ψωμί να απορροφήσει το μείγμα.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τις αβγοφέτες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμες τις μεταφέρουμε σε πιάτα, τις αλείφουμε με το ταχίνι, και τις σερβίρουμε με τα φρούτα και το μέλι, πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Ένα reunion των μπαλαρίνων της Λυρικής
«Η Γη της Ελιάς»: Η πρώην σύζυγος του Ανδρέα εμφανίζεται απρόσμενα – Περιλήψεις επεισοδίων (16-20/03)
«Η Μάγισσα – Φλεγόμενη Καρδιά»: Ποια δύναμη είναι ικανή να σώσει τη ζωή της Πανδώρας;