Στο Αυλάκι Βάλτου ένα θλιβερό συμβάν έλαβε χώρα με τη επίθεση αγέλης λύκων σε κοπάδι αιγοπροβάτων – Οι εικόνες είναι σκληρές
Σοκαριστικό περιστατικό με καταστροφή ζωικού κεφαλαίου – Σημαντικές οικονομικές απώλειες και έκκληση για άμεση παρέμβαση από τον ΕΛ.Γ.Α.
Σε τραγωδία εξελίχθηκε η επίθεση αγέλης λύκων σε κοπάδι αιγοπροβάτων στο χωριό Αυλάκι Βάλτου, προκαλώντας αποτροπιασμό και αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία.
Ο ιδιοκτήτης του κοπαδιού, σε κατάσταση σοκ, κατέγραψε με βίντεο το μακάβριο θέαμα, με 15 ζώα να έχουν κατασπαραχθεί, 13 να είναι σοβαρά τραυματισμένα, ενώ αρκετά παραμένουν αγνοούμενα.
«Δεν μπορώ να το πιστέψω… Πολλά κομμένα, μερικά δεν τα βρήκαμε καθόλου», δήλωσε συντετριμμένος ο Κτηνοτρόφος, δείχνοντας τα άψυχα σώματα των ζώων και τα ίχνη της επίθεσης.
Η ζημιά που έχει υποστεί ο παραγωγός είναι ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς μεγάλο μέρος του ζωικού του κεφαλαίου έχει αφανιστεί.
Η προσφυγή στον ΕΛ.Γ.Α. είναι πλέον μονόδρομος, ώστε να διεκδικήσει αποζημίωση.
Σύμφωνα με τη διαδικασία του ΕΛ.Γ.Α., η αποζημίωση προϋποθέτει την άμεση καταγραφή των ζημιών από κλιμάκιο του οργανισμού, ενώ απαραίτητη είναι η διατήρηση των νεκρών ζώων στον χώρο μέχρι να ολοκληρωθεί ο επιτόπιος έλεγχος από τους αρμόδιους.
Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την ανάγκη θωράκισης της κτηνοτροφίας από τις επιθέσεις άγριων ζώων, ειδικά σε περιοχές με αυξημένη παρουσία λύκων.
Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν άμεση λήψη μέτρων πρόληψης, αποζημιώσεις χωρίς καθυστερήσεις και στήριξη των πληγέντων Κτηνοτρόφων.
Διαβάστε επίσης: Μύτικας: Ελεύθερο και δωρεάν Parking για τους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες
Πηγή: Αυλάκι Βάλτου: Επίθεση αγέλης λύκων σε κοπάδι αιγοπροβάτων – Σκληρές εικόνες
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρό τροχαίο στον δρόμο Πάλαιρος – Βόνιτσα, ήταν και βρέφος ανάμεσα στους τραυματίες
Δρόμος Πάλαιρος – Βόνιτσα: Συνελήφθη μεθυσμένος ο οδηγός που συγκρούστηκε με Ι.Χ. στο οποίο επέβαινε τριμελή οικογένεια
Μητροπολίτης Δαμασκηνός: Από 3 Ιουλίου στην Καππαδοκία για προσκυνηματική εκδρομή