Υλικά
4 μερίδες
-
2 φρέσκες μοτσαρέλες (αν θέλετε βάζετε και κάποιο άλλο τυρί)
-
8 φέτες ψωμί
-
1 αυγό
-
1 κ.γ. γάλα
-
1 πρέζα αλάτι
-
3 κ.σ. αλεύρι
-
Για το τηγάνισμα:
-
Ελαιόλαδο (τόσο ώστε να καλύψει σχεδόν τη μια φέτα ψωμί)
-
(Γίνονται και στο φούρνο)
Εκτέλεση
-
Με τη βοήθεια ενός ποτηριού ή κουπ πατ, κόβουμε το ψωμί στο ίδιο μέγεθος με τη μοτσαρέλα.
-
Ετοιμάζουμε ένα πιάτο με το αλεύρι και ένα πιάτο με το αυγό χτυπημένο με το γάλα και το αλάτι.
-
Κόβουμε στη μέση τη μοτσαρέλα και την τοποθετούμε πάνω σε μια φέτα ψωμί που ήδη ετοιμάσαμε. Καλύπτουμε με τη 2η φέτα ψωμί.
-
Περνάμε το “σάντουιτς” που δημιουργήσαμε πρώτα από το αλεύρι και μετά από το αυγό προσέχοντας να πιάσουν παντού και τα δύο.
-
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά ώστε να ροδίσουν και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
-
Εναλλακτικά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180° για 20′ ή μέχρι να ροδίσουν.
-
Σερβίρουμε με μια δροσερή σαλάτα και καλή μας απόλαυση!
cookpad.com
Σχετικά Άρθρα
Ο Α.Ε.Κ.τζής Πρόεδρος του «Deal» κέρδισε 4 αντί για 16 χιλ. ευρώ!
Αγρινιώτες έγραψαν τραγούδι με αποδέκτες τους Τσέτσιλα και Σιδηρόπουλο!
Σταματίνα Τσιμτσιλή – Λευτέρης Μητσόπουλος: «Happy Day» στη Ναύπακτο!