Αυγοφέτες γεμιστές με φρέσκια μοτσαρέλα

Υλικά

 4 μερίδες
  1. 2 φρέσκες μοτσαρέλες (αν θέλετε βάζετε και κάποιο άλλο τυρί)
  2. 8 φέτες ψωμί
  3. 1 αυγό
  4. 1 κ.γ. γάλα
  5. 1 πρέζα αλάτι
  6. 3 κ.σ. αλεύρι
  7. Για το τηγάνισμα:
  8. Ελαιόλαδο (τόσο ώστε να καλύψει σχεδόν τη μια φέτα ψωμί)
  9. (Γίνονται και στο φούρνο)

Εκτέλεση

  1. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού ή κουπ πατ, κόβουμε το ψωμί στο ίδιο μέγεθος με τη μοτσαρέλα.

  2. Ετοιμάζουμε ένα πιάτο με το αλεύρι και ένα πιάτο με το αυγό χτυπημένο με το γάλα και το αλάτι.

  3. Κόβουμε στη μέση τη μοτσαρέλα και την τοποθετούμε πάνω σε μια φέτα ψωμί που ήδη ετοιμάσαμε. Καλύπτουμε με τη 2η φέτα ψωμί.

  4. Περνάμε το “σάντουιτς” που δημιουργήσαμε πρώτα από το αλεύρι και μετά από το αυγό προσέχοντας να πιάσουν παντού και τα δύο.

  5. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά ώστε να ροδίσουν και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

  6. Εναλλακτικά, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180° για 20′ ή μέχρι να ροδίσουν.

  7. Σερβίρουμε με μια δροσερή σαλάτα και καλή μας απόλαυση!

     

    cookpad.com