5′ προετοιμασία
8′ παρασκευή
Σύνολο: 13′
Υλικά
Τεμάχια: 8
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε αυγοφέτες-ρολάκια με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα πρώτα, πιέζουμε τις φέτες του ψωμιού με τον πλάστη μέχρι να γίνουν πολύ λεπτές.
- Αλείφουμε την καθεμία με 1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο και 1 κουταλιά μαρμελάδα.
- Τις τυλίγουμε σφιχτά σε ρολάκια και τις συγκρατούμε με οδοντογλυφίδα.
- Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Βάζουμε 1-2 κ.σ. βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Κυλάμε τα ρολάκια γρήγορα στο μείγμα αυγών, χωρίς να τα αφήσουμε να ποτίσουν πολύ, και τα τοποθετούμε στο τηγάνι.
- Τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
- Σερβίρουμε τις αυγοφέτες-ρολάκια με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα αμέσως.
gastronomos.gr
Σχετικά Άρθρα
«Ο Τιμωρός»: Έλλη και Μάρκος έρχονται ανησυχητικά κοντά!
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ιουλία παίρνει τηλέφωνο τον Κουράκο και του μιλάει πολύ σκληρά
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Η Μαρία Γεωργιάδου στο «Buona Mattina»