Αύριο οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων

Για το Σάββατο μετατέθηκαν οι προγραμματισμένες ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας, καθώς έως το απόγευμα δεν είχε ολοκληρωθεί η σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που θα εισηγηθεί ενδεχόμενα νέα μέτρα και ανάλογα θα ληφθούν οι σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις. 

 Κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως το απόλυτο στοίχημα για όλους είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων, που θα σημαίνει και περιορισμό της μεταφοράς και μετάδοσης του ιού.

Επανέλαβε δε την έκκληση να αποφεύγεται κάθε μετακίνηση που δεν είναι απαραίτητη και ζήτησε ξανά να γίνεται μόνον όταν είναι απολύτως αναγκαία η χρήση της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε τα νέα δεδομένα που ισχύουν από απόψε και στο εξήςγια το διάστημα από 21:00-05:00.

Υπογράμμισε και τη χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού ότι οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες προκειμένου να ανακοπεί αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αυτή «η ίσως πιο δύσκολη φάση» αντιμετώπισής της.

Ξεκαθάρισε, τέλος, πως οι έλεγχοι – και για τηλεργασία – θα είναι εντατικοί και ζήτησε εκ νέου πιστή εφαρμογή των μέτρων και «λίγη υπομονή ακόμη, ώστε το τέλος της πανδημίας να μας βρει όλους υγιείς».


«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr