Υλικά
-
- 800γρ. κιμά γαλοπούλας
- 200γρ. κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- 200ml γάλα
- 150γρ. ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο στο γάλα
- 2 ασπράδια αβγών
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένο
- 50γρ. γλυκιά σάλτσα τσίλι
- 250γρ. ντομάτες
- 100ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για συνοδεία κάθε burger
- ψωμάκια για burger
- ροδέλες ντομάτας
- μουστάρδα
- αγγουράκια πίκλες σε φέτες
Ένα από τα πιο αγαπημένα street food σε μια από τις πιο νόστιμες εκδοχές του. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τα μπιφτέκια: Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε. Δημιουργούμε ομοιόμορφα μπιφτέκια με την πρέσα και τα ψήνουμε σε σχάρα ή σε σχαροτήγανο, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν καλά εσωτερικά.
Βήμα 3
Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και τα ζεσταίνουμε σε τηγάνι. Αλείφουμε τα κάτω ψωμάκια με μουστάρδα, από πάνω ακουμπάμε από ένα μπιφτέκι, 1 ροδέλα ντομάτας, μερικές φέτες αγγουράκια τουρσί και κλείνουμε με το «καπάκι». Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.
olivemagazine.gr
Σχετικά Άρθρα
«Ο Τιμωρός»: Έλλη και Μάρκος έρχονται ανησυχητικά κοντά!
«Η Γη της Ελιάς»: Η Ιουλία παίρνει τηλέφωνο τον Κουράκο και του μιλάει πολύ σκληρά
«VIΠ – Καλά Γεράματα»: Η Μαρία Γεωργιάδου στο «Buona Mattina»