Συστατικά
Για το μπιφτέκι παντζαριού
- 400 γρ. παντζάρια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 1 αβγό
Για το ντιπ
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
- 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. βασιλικό
- 1 κ.σ. δυόσμο
Για το σερβίρισμα
- 4 ψωμάκια για burger
- 1 ντομάτα
- 1 μαρούλι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το μπιφτέκι παντζαριού
- Τοποθετούμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει.
- Παράλληλα καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα παντζάρια.
- Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα παντζάρια και βράζουμε για 25-30 λεπτά.
- Σουρώνουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά κομμάτια και στραγγίζουμε με μία πετσέτα να μην μείνει καθόλου υγρασία.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα παντζάρια και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε σε 4 μπιφτέκια.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το ντίπ
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο μηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα (το φιστίκι Αιγίνης δεν θα λιώσει τελείως ώστε να γίνει κρέμα, θέλουμε να έχει μικρά κομματάκια).
Για το σερβίρισμα
- Παίρνουμε ένα ψωμάκι και το κόβουμε στη μέση.
- Αλείφουμε 1 κ.σ. από το ντιπ και από πάνω βάζουμε το μπιφτέκι από το παντζάρι.
- Κόβουμε μία φέτα ντομάτας και μαρούλι, καπακώνουμε με το άλλο ψωμάκι και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
Τζόκερ: Νέο Mega Τζακ-Ποτ, ένας τυχερός κέρδισε 100.000 ευρώ
Open Beyond: «Ευφάνταστα σενάρια, το κανάλι δεν πωλείται»
ΣΚΑΪ: Το «The People’s Choice» γίνεται… «Η Ελλάδα Ψηφίζει» και ξεκινά άμεσα!