Cake pops με πασχαλινά κουλουράκια

Συστατικά

  • 250 γρ. πασχαλινά κουλουράκια
  • 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. τυρί κρέμα
  • 30 γρ. μέλι
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Για το σερβίρισμα

  • καραμελάκια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τα κουλουράκια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε το μέλι, τη ζάχαρη άχνη, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, βάζουμε τα τριμμένα κουλουράκια, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Θέλουμε το μείγμα να βγει αρκετά μαλακό και όχι σφιχτό.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη, και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια των 20 γρ. το καθένα. Θα φτιάξουμε περίπου 15 μπαλάκια. Αν δυσκολευόμαστε να τα πλάσουμε μπορούμε να βρέξουμε με λίγο νερό τα χέρια μας.
  • Τοποθετούμε τα μπαλάκια στο ταψί και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 8-12 ώρες.
  • Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο και καρφώνουμε τα ειδικά ξυλάκια για cake pops στα μπαλάκια.
  • Bουτάμε τα μπαλάκια στη λιωμένη κουβερτούρα και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.
  • Διακοσμούμε με τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Σερβίρουμε με διάφορα καραμελάκια.

akispetretzikis.com