Συστατικά
Για τη γέμιση
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αβγά, μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
750 γρ. τυρί κρέμα
Για τη σύνθεση
850 γρ. φύλλα σφολιάτας
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού, το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα, με μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Σε ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας φροντίζοντας να αφήνουμε περιμετρικά 2 εκ. κενό.
Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας και τυλίγουμε περιμετρικά τις άκρες της σφολιάτας για να σφραγίσουμε καλά τη γέμιση.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τρυπάμε την πάνω σφολιάτα με ένα ξυλάκι ή με ένα μαχαίρι.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε 1-2 ώρες να κρυώσει και σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«The Voice of Greece»: Ο Αγρινιώτης Θοδωρής Νεοφώτιστος στην ομάδα του Μαζωνάκη!
«Η Γη της Ελιάς»: Οι Βρεττάκοι μαθαίνουν πως η Αμαλία έβαλε να τους κάψουν το σπίτι
«Το Δίχτυ»: Το δεύτερο συγκλονιστικό επεισόδιο με θέμα τον εθισμό στα ναρκωτικά