Χοιρινό με ντομάτα και κουρκουμά

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό πανσέτα, χωρίς κόκαλο και δέρμα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. νερό
  • 400 γρ. ντομάτες
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. κύμινο, σε σπόρους
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
  • 3 κλ. δεντρολίβανο

Για το σερβίρισμα

  • 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε την πανσέτα σε μικρά κομμάτια 2 εκ. και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε την κατσαρόλα, την ξανά βάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ ψιλοκομμένο, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, βάζουμε το χοιρινό, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, νερό και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε κομμάτια, τον κουρκουμά, κύμινο, κόλιανδρο, το δεντρολίβανο και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε για 2 με 2 ½ ώρες.
  • Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.

akispetretzikis.com