Χρ. Κωστακόπουλος: «Αν κάποιος δε μπορεί να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις του ας παραιτηθεί»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Νέα Δυτική Ελλάδα – Ενωμένοι Μπορούμε», Χρήστος Κωστακόπουλος με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

  • Πιο αναλυτικά:

«Αν και βρισκόμαστε περίπου ένα μήνα πριν τις Περιφερειακές Εκλογές, περίοδος κρίσιμη κι ευαίσθητη για το σεβασμό και τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων, και κυρίως των Παρατάξεων κάποιοι της πλειοψηφούσας Παράταξης, δυστυχώς γι’ αυτούς αλλά και για τον ίδιον τον Περιφερειάρχη όχι μόνο σεβασμό δεν επιδεικνύουν αλλά αντίθετα συμπεριφέρονται με περισσή αλαζονεία απέναντι στου θεσμούς και τους συναδέλφους τους.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα στην προγραμματισμένη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τις 13:00 γίναμε μάρτυρες για πολλοστή φορά του φαινομένου της μεγάλης καθυστέρησης της παρουσίας στο όργανο, των Μελών της  πλειοψηφούσας Παράταξης του Περιφερειάρχη Νεκταρίου Φαρμάκη.

Στις 13:00 ήταν παρόντα τα πέντε Μέλη της Αντιπολίτευσης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής. Μετά από μισή ώρα (13:30) εμφανίσθηκαν αλλά δύο Μέλη της Παράταξης Φαρμάκη, στις 13:45 ένα ακόμη Μέλος της ίδιας Παράταξης και στο διάστημα αυτό ο Πρόεδρος της Επιτροπής να τους ψάχνει στο τηλέφωνο… με απόντα Μέλη που είχαν εισηγήσεις για την έγκριση τεράστιων ποσών.

Μετά από αυτή την αδιανόητη συμπεριφορά κατήγγειλα τη διαδικασία και αποχώρησα.

Ως Περιφερειακός Σύμβουλος, που επί τέσσερα χρόνια σεβάστηκα με απόλυτα τρόπο τον Περιφερειάρχη, τους συναδέλφους μου, τα θεσμικά όργανα και τη λειτουργία τους καλώ τη Διοίκηση του κ.Φαρμάκη να πάρει, έστω και τώρα τα μέτρα εκείνα που επιβάλλονται ώστε να μην ευτελιζονται τα θεσμικά όργανα της Περιφέρειας και οι Σύμβουλοι που συμμετέχουν σε αυτά.

Η Παράταξή μου κι εγώ καταγγέλλουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές, κι αν κάποιος δε μπορεί να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις του ας παραιτηθεί ώστε να πάει κάποιος που μπορεί».