Χρήστος Γκούντας: «Ούτε δείγμα αντιγριπικού εμβολίου στο Αγρίνιο» (Ηχητικό)

Καθημερινά στα φαρμακεία του Αγρινίου συμπολίτες μας που σπεύδουν να εμβολιαστούν για τη γρίπη, κυρίως λόγω του φόβου για τον κορωνοϊό, σχηματίζουν ουρές έξω από τα φαρμακεία, αλλά δεν βρίσκουν.

  • Πρόκειται για μία πρωτοφανή κατάσταση που δεν έχει καταγραφεί άλλη φορά τα τελευταία χρόνια και αποδίδεται στην ανησυχία από την πανδημία.

Να σημειωθεί ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά που με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης απαιτείται ιατρική συνταγή. Στόχος ήταν να εμβολιαστούν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια όποιος άλλος επιθυμεί.

Ωστόσο η αυξημένη ζήτηση που υπάρχει φέτος λόγω του φόβου για τον κορωνοϊό σε συνδυασμό με τις σοβαρές ελλείψεις αντιγριπικών εμβολίων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα φαρμακεία, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο συνδυασμό.

Σύμφωνα με τον φαρμακοποιό και μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας κ. Χρήστο Γκούντα, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Με υπογραφή» του Σωκράτη Τσόμπου στον «Antenna Star 103.5», η λίστα των ανθρώπων που περιμένουν να εμβολιστούν καθημερινά μεγαλώνει, ενώ η ποσότητα που παραλαμβάνουν τα φαρμακεία σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλυφθεί η ζήτηση, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «αυτή την ώρα στο Αγρίνιο δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε για τις ευπαθείς ομάδες».

Ακούστε, όλη τη συνέντευξη του κ. Γκούντα στον «Antenna Star 103.5»: