Μήλα, καρύδια πεκάν και κανέλα συνδυάζονται αρμονικά σε ένα κέικ γιορτινό που θα απολαύσουμε δίπλα στο στολισμένο δέντρο, με τον καφέ μας ή με ένα ποτήρι γλυκό κρασί. Έχει υπέροχη γεύση και μαλακή, αφράτη υφή χάρη στη Φαρίνα ΑΛΛΑΤΙΝΗ.
Υλικά
- 250 γρ. Φαρίνα ΑΛΛΑΤΙΝΗ + επιπλέον για τη φόρμα
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδας + επιπλέον για τη φόρμα
- 150 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
- 150 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης ή μέλι
- 200 ml φρέσκο γάλα
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 75 γρ. πεκάν, χοντροσπασμένα
- 2-3 μήλα σκληρά, κομμένα σε κομμάτια (250 γρ.)
- λίγη άχνη για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, με αέρα. Βουτυρώνoυμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και το σιρόπι σφενδάμου. Ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βάζουμε τη Φαρίνα ΑΛΛΑΤΙΝΗ μαζί με την κανέλα σε μπολ και στο κέντρο ρίχνουμε το μείγμα με την ζάχαρη. Με μια μαρίζ σιγά σιγά ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά τα δύο μείγματα.
Προσθέτουμε τα αυγά, τα χοντροσπασμένα πεκάν και τα μήλα. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα για 5 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
gastronomos.gr
Σχετικά Άρθρα
«Famagusta»: H Χριστίνα φέρνει τη Σοφία προ των ευθυνών της
«17 Κλωστές»: Ο Καστελάνης δεν ξέρει πως να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες του Σκαλέρη
«Το δίχτυ» του Μανούσου Μανουσάκη κάνει πρεμιέρα με τη βία των ανήλικων