Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 25΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
- 400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (σε κομμάτια των 60 γρ.)
- 200 γρ. χυλοπιτάκι
- 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 400 γρ. χυμό ντομάτας
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 480 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή από βιολογικό κύβο
- ½ κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- ½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Μόλις κάψει, ρίχνουμε το θυμάρι και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Ψήνουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το πλύνουμε, σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Μόλις «γυαλίσει», προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τον βασιλικό, πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά
- . Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, το χυλοπιτάκι και το κοτόπουλο.
- Μόλις πάρουν μία βράση, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 8-10 λεπτά (συμπληρώνουμε με λίγο ακόμα ζωμό αν χρειαστεί).
in.gr
Σχετικά Άρθρα
«Άγιος Έρωτας»: Στην κορυφή τον Δεκέμβριο!
Χριστούγεννα στη Λίμνη Τριχωνίδα!
«MasterChef»: Κυκλοφόρησε το trailer