Χυλοπιτάκι με ντοματίνια και κοτόπουλο

Προετοιμασία 5΄,  Μαγείρεμα 25΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

  • 400 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (σε κομμάτια των 60 γρ.)
  • 200 γρ. χυλοπιτάκι
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 480 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή από βιολογικό κύβο
  • ½ κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Μόλις κάψει, ρίχνουμε το θυμάρι και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  • Ψήνουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το πλύνουμε, σοτάρουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Μόλις «γυαλίσει», προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τον βασιλικό, πιπέρι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά
  • . Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τον ζωμό λαχανικών, το χυλοπιτάκι και το κοτόπουλο.
  • Μόλις πάρουν μία βράση, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 8-10 λεπτά (συμπληρώνουμε με λίγο ακόμα ζωμό αν χρειαστεί).

in.gr