Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου: Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι

Η Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου, σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, θα παραμείνει κλειστή λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην Απεργία που προκήρυξε η Π.Ο.Ε. – Δ.Ε.Υ.Α.

  • «Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. που ιδιωτικοποιεί τα νερά»

Μετά την άκαρπη συνάντηση της Π.Ο.Ε. – Δ.Ε.Υ.Α. με τον ΥΠ.ΕΝ. κ. Σκρέκα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφασίσθηκε ομόφωνα οι εργαζόμενοι να κλιμακώσουν τον αγώνα, προκηρύσσοντας 24ωρη Πανελλαδική απεργία για σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, ημέρα που κατά πάσα πιθανότητα θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, με μοναδικό πλέον αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί τα νερά.

Στην ανακοίνωση της Π.Ο.Ε. – Δ.Ε.Υ.Α. τονίζεται:

Όλο το προηγούμενο διάστημα σε αυτόν τον αγώνα δεν ήμασταν μόνοι, είχαμε μαζί μας σύσσωμη την κοινωνία, την αντιπολίτευση και τους περισσότερους φορείς της χώρας μας.

Κατόπιν τούτων ζητούμε από τον αρμόδιο Υπουργό να αποσύρει από το ανωτέρω νομοσχέδιο τα άρθρα που αφορούν τους παρόχους και την διαχείριση των υπηρεσιών πόσιμου ύδατος, σύμφωνα με τα όσα έχουν κριθεί με τις ανωτέρω αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ, για τους λόγους που εκθέσαμε, δεν είναι δυνατόν να βελτιωθούν οι συγκεκριμένες διατάξεις με οποιεσδήποτε φραστικές ή λεπτομερειακές τροποποιήσεις και δεν μπορούμε, επομένως, να σας συνδράμουμε προς την κατεύθυνση αυτή.