Δ. Ντάουλας στον Antenna Star: «Η Ελλάδα απειλείται με συρρίκνωση» (Ηχητικό)

Για τον θεσμό της οικογένειας, την στάση των Κυβερνήσεων απέναντι στην πολύτεκνη οικογένεια και τις δραστηριότητες του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων, μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Ντάουλας στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

  • Ο πρόεδρος του Συλλόγου χαρακτήρισε τον θεσμό της οικιγένειας ως Θεοσύστατο θεσμό, τον ισχυρότερο θεσμό στην Ελλάδα, και γι’ αυτό η Πολιτεία θα πρέπει να ασκεί ιδιαίτερη μέριμνα υπέρ της οικογένειας, το οποίο δεν συμβαίνει και συμπλήρωσε ότι ο δρόμος για τα νέα ζευγάρια είναι μοναχικός.

Ο κ. Ντάουλας καταδίκασε τις πολιτικές των εκάστοτε Κυβερνήσεων, οι οποίες, όπως είπε, είχαν από αδιάφορες έως εχθρικές στάσεις απέναντι στην πολύτεκνη -και όχι μόνο- οικογένεια και επανέλαβε τα αιτήματα του Συλλόγου αλλά και της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας για κίνητρα υπέρ της Πολύτεκνης οικογένειας με οικονομική στήριξη του γάμου, των παιδιών (από το πρώτο κιόλας παιδί), την καταβολή επιδομάτων για την μητέρα, αλλά και άλλα κίνητρα όπως γονεϊκές άδειες, φορολογικές ελαφρύνσεις κ.λ.π.

Παρόλα αυτά, συνέχισε, είναι σα να μιλάμε σε «ώτα μη ακουόντων».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Ντάουλας στο Δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα απειλείται με συρρίκνωση, καθώς κάθε χρόνο οι θάνατοι υπερβαίνουν τις γεννήσεις στην χώρα μας.

Τέλος, ο κ. Ντάουλας αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων, λέγοντας ότι με την συμπαράσταση του Δήμου Αγρινίου προσφέρεται ενίσχυση στις 5.250 οικογένειες πολυτέκνων της ευρύτερης περιοχής.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του πρόεδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων κ. Δημήτρη Ντάουλα στον Antenna Star 103.5: