Δ. Παπατρέχας στον Antenna Star: «Βάση για άνοδο, η Πολιτιστική κίνηση στην πόλη μας» (Ηχητικό)

Για την Τέχνη της Ζωγραφικής και το Τμήμα Ζωγραφικής και Σχεδίου του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου, μίλησε ο ζωγράφος κ. Δημήτρης Παπατρέχας, στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάτια Μπούτα.

  • Μετά από μια σύντομη αναφορά στην μακροχρόνια καλλιτεχνική πορεία του κ. Παπατρέχα, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις εκθέσεις ζωγραφικής «Έξοδος» (2016) και «Επισκέπτες» (2019), μέσα από τις οποίες αναδείχθηκαν αξίες, όπως η ελευθερία του ανθρώπου.

Ο κ. Παπατρέχας χαρακτήρισε την Τέχνη ως έναν «τρόπο έκφρασης, επικοινωνίας, ύπαρξης και υπόστασης», ενώ αναφερόμενος στην Πολιτιστική άνθιση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, είπε ότι «ένα από τα καλά σημάδια για την πόλη μας είναι η Πολιτιστική της κίνηση, η οποία αποτελεί βάση για άνοδο»!

Στην ερώτηση για το «αν κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με τη ζωγραφική και να διδαχθεί την Τέχνη, θα πρέπει να έχει μια έμφυτη κλίση», Ο κ. Παπατρέχας προέτρεψε τα παιδιά της πόλης «να ασχοληθούν με την ζωγραφική από μικρή ηλικία (από 5 ετών) και να δοκιμάσουν να εκφραστούν μέσα από την Τέχνη, κάτι που θα τα βοηθήσει στην διεύρυνση της συνείδησης για τον εσωτερικό και τον εξωτερικό τους κόσμο.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του ζωγράφου Δημήτρη Παπατρέχα στον Antenna Star 103.5:

Στο Τμήμα Ζωγραφικής και Σχεδίου του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου λειτουργούν Τμήματα Παιδικά, Εφηβικά και Ενηλίκων.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2641048372