Διαθέσιμα από τη Δευτέρα τα δωρεάν self test για τους εργαζόμενους 8 κλάδων, από πότε ισχύει η υποχρέωση διενέργειάς τους.
- Από την Δευτέρα 10/05/2021 θα μπορούν να προμηθευτούν τα δωρεάν self tests οι εργαζόμενοι σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στους 8 κλάδους που εμπίπτουν στην σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ 1588 Β’/18.4.2021) (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών).
Στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, από 10/05/2021 έως 16/05/2021, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους εργαζόμενους, που εμπίπτουν στo πεδίο εφαρμογής της σχετικής ΚΥΑ, έως 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».
Επιπλέον την εβδομάδα από 10/05/2021 έως 16/05/2021 τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ κατά τους επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της ΚΥΑ σε εργοδότες και εργαζόμενους.
dikaiologitika.gr







Σχετικά Άρθρα
Ο Καιρός (17/02): Βροχές και καταιγίδες στο Αγρίνιο, έως 14 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Θύρα 6: Στο Γήπεδο του Παναιτωλικού με αναμμένους πυρσούς για την απώλεια του 38χρονου Βάιου Μουτόπουλου
Καλλιθέα: Σε κρίσιμη κατάσταση κοριτσάκι 2,5 ετών που έπεσε σε σιντριβάνι, συγκλονίζει ο άνδρας που της έκανε ΚΑΡΠΑ