Η «Διέξοδος» ευχαριστεί για την αγάπη των «φίλων» της

Η «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ «ΦΙΛΩΝ» ΤΗΣ

Κατά το προηγούμενο τετράμηνο (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος – Νοέμβριος – Δεκέμβριος  2020) η «Διέξοδος» με μεγάλη χαρά και  συγκίνηση,   δέχθηκε για την υποστήριξη των σκοπών της  ιδιαίτερες χειρονομίες αγάπης.

Χειρονομίες από φίλους  που, όπως και στο παρελθόν, έγιναν αθόρυβα,  απλόχερα και χωρίς σκοπιμότητες προκειμένου να στηρίξουν την πολυδιάστατη και πολυποίκιλη  δραστηριότητα του Κοινωφελούς Πολιτιστικού της Οργανισμού.

Πρόκειται για τις χρηματικές δωρεές  εκ μέρους των κ.κ.  Θωμά Ι. Κοντογεώργου (Μεσολόγγι),  Θεόδωρου Κορδόση (Αθήνα), Αλεξάνδρας Οικονόμου (Αθήνα), Ρένας Παπαγεωργάκη (Μεσολόγγι), Άγγελου & Άννας Πασσιοπούλου (Μεσολόγγι), Μαρίας Πεπονή – Σιαχάμη (Αθήνα),  Φήμιας Πετροπούλου & Νίκου Χαρώνη (Αθήνα),  Φόνης Φλώρου – Παναγιωτοπούλου (Θεσσαλονίκη) και  Χαρίκλειας Φλώρου – Ζάρκου (Αθήνα). 

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα,  η «Διέξοδος» δέχθηκε δωρεές έργων τέχνης & κειμηλίων τα οποία, μαζί με τα πολλά δικά της  νέα αποκτήματα, ενίσχυσαν  τις μουσειακές της συλλογές.

Συγκεκριμένα οι συλλογές του  Ιστορικού της Μουσείου εμπλουτίστηκαν από τις δωρεές των κ.κ.  Βικτωρίας Αγγελοπούλου (Πάτρα) η οποία δώρισε δύο ασημένιες αλατιέρες,   Παναγιώτη Αθανασίου (Μεσολόγγι), ο οποίος δώρισε μία δική του δημιουργία από αλάτι και έναν πίνακα ζωγραφικής, Έφης Κανελλή (Θεσσαλονίκη) η οποία δώρισε μία κρυστάλλινη αλατιέρα, Ηλία Μαμαλάκη (Αθήνα) ο οποίος δώρισε κρυστάλλους άλατος  από τη Μαύρη Θάλασσα, Κωνσταντίνου Τσακουμάγκου (Πάτρα) ο οποίος δώρισε μία αλατιέρα από κερί – δική του δημιουργία,  Χρυσούλας Ντίνου (Μεσολόγγι) η οποία δώρισε δώδεκα ελληνικές και ολλανδικές  αλατοπιπεριέρες και Σίμου Ρεπάσου (Μεσολόγγι) ο οποίος δώρισε μία κορνιζαρισμένη ελαιογραφία  του λαϊκού  ζωγράφου Τάσου Κατστουλάκη και δύο, επίσης κορνιζαρισμένες, αναπαραγωγές ιστορικών θεμάτων σε μουσαμά.

Η Πολιτιστική Βιβλιοθήκη της «Διεξόδου» εμπλουτίστηκε με δωρεές βιβλίων που σχετίζονται με το Μεσολόγγι καθώς και βιβλίων Τέχνης εκ μέρους  των κ.κ. Μίμμη Γεωργόπουλου (Αθήνα), Γιώργου Κλεφτογιώργου (Αθήνα),  Βασιλείου Μάλαινου (Αγρίνιο), Ξενάκη Μαρούλη (Μεσολόγγι), Φωτεινής Μυλωνά (Μεσολόγγι), Γιάννη Ξανθούλη (Αθήνα),  Αντωνίου Παπαϊωάννου (Αθήνα),  Γεωργίου Πολυκράτη (Αθήνα), Συλλόγου «Οι φίλοι του Μουσείου Δροσίνη» (Αθήνα),   Γεωργίου Φριτζαλά (Κατερίνη) και Μαρίας Σοφ. Χασιώτη (Μεσολόγγι).

Τα Πολιτιστικά Αρχεία εμπλουτίστηκαν  με  δωρεές  των κ.κ. Σοφίας Αναπλιώτη (Αθήνα) η οποία προσέφερε φωτογραφικό υλικό από την Αλυκή Τουρλίδας της δεκαετίας 1930-1940, Γιάννη Ζαϊμη (Μεσολόγγι) ο οποίος δώρισε το  ασφαλιστικό  βιβλιάριο του ΙΚΑ με τα επικολλημένα σε αυτό ένσημα για την παροχή εργασίας του  στην Άσπρη Αλυκή και στην  Αλυκή Τουρλίδας  το 1956  σε ηλικία μόλις 15 χρόνων,  Γιώργου Καρκανιά (Μεσολόγγι) ο οποίος δώρισε ερωτικές  επιστολές Μεσολογγιτών της δεκαετίας του ΄50,  Θεόδωρου Κύρκου (Αμφιλοχία) ο οποίος δώρισε αρχειακό υλικό του υπουργείου Συγκοινωνιών σχετιζόμενο με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο  στο Μεσολόγγι  και Μαρίας Σοφ. Χασιώτη (Μεσολόγγι) η οποία προσέφερε  φωτογραφικό και πληροφοριακό υλικό εργατοτεχνικού προσωπικού της  Αλυκής Τουρλίδας και της  Άσπρης Αλυκής της περιόδου 1950 – 1980.

Υπηρεσίες και υλικά  προσέφεραν το  Λογιστικό Γραφείο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΟΥΛΑ (Μεσολόγγι) και οι κ.κ. Βασίλης Μητσόπουλος (Μεσολόγγι), Γιάννης Νικάκης (Μεσολόγγι), Αντώνης Ξένος (Μεσολόγγι) και Σπυριδούλα Φούντα (Μεσολόγγι).

Τέλος, εκτός από την μόνιμη υποστήριξη του «ΚΟΡΔΟΣΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ», ανανέωσαν την εθελοντική χορηγική τους συνδρομή τα αρωγά μέλη της «Διεξόδου»  κ. κ Ελένη  Μαστρογεωργίου (Μεσολόγγι), Άκης Μπαλαμπάνης (Βρυξέλλες), Ελένη Μπαλαμπάνη (Μεσολόγγι), Μίνα Μπαλαμπάνη – Νάκα (Αθήνα),   Ευσταθία Μοσχανδέου – Υφαντή (Μεσολόγγι), Μάρω Ρέππα – Γεροντάκη (Ναύπακτος)  και Μαριάννα Χατζηγεωργίου (Αθήνα).

Από τον ιδρυτή και τους συνεργάτες της  «Διεξόδου» εκφράζονται, για πολλοστή φορά,  άπειρες και εκ βαθέων  ευχαριστίες προς όλους  τους προαναφερθέντες δωρητές και υποστηρικτές  γιατί είναι οι άνθρωποι που, χωρίς να τους ζητηθεί και  χωρίς την οποιαδήποτε  ιδιοτέλεια,  στηρίζουν  την αδιάκοπη καθημερινή επί 22 συνεχή  χρόνια  εύρυθμη λειτουργία του Ιστορικού Μουσείου,  της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης και του νεοσυσταθέντος Μουσείου Άλατος.