Δηλώσεις στήριξης του ΚΚΕ για τις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιούνη

Δήλωση στήριξης του ΚΚΕ, στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιούνη 2023, του Γιώργου Β. Σολτάτου, πρώην Περιφερειακού Συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Θεωρώ πολιτικά αναγκαίο να ανακοινώσω την αυτονόητη απόφαση μου, για την στήριξη στις εκλογές της 25ης Ιούνη 2023 το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, όπως κάνω άλλωστε τα τελευταία 15 χρόνια. Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι πολλοί.

Πέραν της μακρόχρονης συνεργασίας την οποία είχα και έχω με το κόμμα του ΚΚΕ, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο και η οποία συνεργασία στηρίχθηκε στον αμοιβαίο σεβασμό των ενδεχομένως διαφορετικών απόψεων σε επιμέρους θέματα αλλά και στην πλήρη συμφωνία σε στρατηγικά ζητήματα πολιτικής στην αυτοδιοίκηση και στην γενική πολιτική, ο κυριότερος λόγος είναι ότι σταθερά και διαχρονικά οι πολιτικές θέσεις, οι προτάσεις του ΚΚΕ και οι απόψεις των στελεχών του πείθουν κάθε καλόπιστο για την ειλικρίνεια και την αλήθεια την οποία έχουν.

Πιστεύω ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που προσεγγίζει ξεκάθαρα τα θέματα της γενικότερης πολιτικής και προτείνει λύσεις οι οποίες αποκλειστικά και κυρίαρχα αφορούν τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους νέους και τις νέες της Χώρας μας.

Θεωρώ ότι το ΚΚΕ του οποίου η ιστορία και οι αγώνες είναι και γνωστοί και από κάθε έντιμο πολίτη αυτής της Χώρας αναγνωρίζονται, είναι απαραίτητο να στηριχθεί συνειδητά σήμερα που η αντικομουνιστική υστερία καλλιεργείται στην Ελλάδα, και όχι μόνο, από γνωστά κέντρα τα οποία φοβούνται την δράση του και με κάθε τρόπο προσπαθούν να αμαυρώσουν τους αγώνες του και που η άνοδος του φοβίζει την άρχουσα τάξη όχι μόνο της Χώρας μας.

Εκτιμώ ότι είναι το μόνο κόμμα της Χώρας που ξεκάθαρα ανέλυσε πολιτικά τους λόγους για τους οποίους επιβλήθηκαν τα αντιλαϊκά μέτρα στην Χώρα μας διαχρονικά και έχει ξεκάθαρη θέση για τον τρόπο αντιμετώπισης τους από τον Λαό, δείχνοντας τους υπεύθυνους, χωρίς μισόλογα, χωρίς υπεκφυγές.

Είναι βέβαιο ότι ψηφίζοντας το ΚΚΕ, η ψήφος θα είναι πάντα εκεί και δεν θα μετακινείται ανάλογα με τις επιδιώξεις ατόμων ή ομάδων, που με πρόσχημα την πολιτική συγκυρία, την εξαργυρώνουν προς όποια κατεύθυνση, χωρίς να σε ρωτήσουν και αφού πρώτα σε κορόιδεψαν.

Καλώ όλους του φίλους, συντρόφους και συναγωνιστές, που χρόνια τώρα με κοινούς αγώνες, παλέψαμε με ανιδιοτέλεια , να στηρίξουμε όλοι μαζί το μοναδικό συνεπές Κόμμα, που αντανακλά και την δικιά μας συνέπεια σε αρχές, θέσεις και αγώνες όλα αυτά τα Χρόνια.

Καλώ και κάθε Δημοκράτη πολίτη που βαρέθηκε να μένει αναξιοποίητη η ψήφος του να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία και να ενισχύσει αποφασιστικά το Κόμμα που με συνέπεια και συνέχεια μάχεται για τα δικαιώματα του.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη ψήφος που θα λειτουργήσει θετικά, για τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού.»

Δήλωση στήριξης του ΚΚΕ, στις επικείμενες εκλογές της 25 ης Ιούνη 2023, του Πελοπίδα Αντωνάκου, δικηγόρου, πρώην Δημοτικού Συμβούλου Αγρινίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Μπροστά στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιούνη 2023 ξεπροβάλει περισσότερο ξεκάθαρα από κάθε άλλη φορά το δίλημμα: Παραίτηση, αποδοχή και συναίνεση στη βαρβαρότητα της εξουσίας του κεφαλαίου, της ζωής και δουλειάς χωρίς δικαιώματα, των χρηματιστηρίων ενέργειας, παιδείας, υγείας, των λυκοσυμμαχιών που πρώτα αιματοκυλίζουν τους λαούς και ύστερα πνίγουν τους ξεριζωμένους ή αντίσταση, διεκδίκηση και αγώνας για μια αξιοπρεπή ζωή για όλους, αντίστοιχη των τεράστιων δυνατοτήτων της εποχής.

Η επόμενη των εκλογών πρέπει να βρει αποφασιστικά ενισχυμένο το Κ.Κ.Ε. Είναι το μόνο κόμμα που δικαιώθηκε ιστορικά στους αγώνες του αλλά και στις εκτιμήσεις του για το που επρόκειτο να καταλήξουν οι αντιλαϊκές πολιτικές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Καθένας και καθεμία μπορεί να καταλάβει ότι αντίπαλοι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ δεν μπορεί να είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, που τη στήριξαν, την εφάρμοσαν και την αθώωσαν, ως κυβέρνηση αλλά και ως αντιπολίτευση, σπέρνοντας επιπλέον και την απογοήτευση ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει ουσιαστικά.

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές, η ψήφος στο ΚΚΕ, είναι η μόνη κίνηση που θα έχει άμεση αντανάκλαση στους αγώνες για μισθούς και συντάξεις αντίστοιχους των σύγχρονων αναγκών, κόντρα στις απολύσεις, την ανεργία και την απληρωσιά, για καθολική δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία και πολιτισμό, για ανόρθωση τείχους στην εκμετάλλευση, στη φτώχεια και στον φασισμό, στην καταλήστευση του κοινωνικού πλούτου και του περιβάλλοντος, για να ακυρωθεί στην πράξη η εξαπάτηση και η βαρβαρότητα που αποδεδειγμένα μας επιφυλάσσουν.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι από μόνη της μια πράξη αξιοπρέπειας και αγώνα. Μη φοβηθείς να διεκδικήσεις το δίκιο σου. Τίποτε δεν χαρίζεται.»