Δημαρχείο Αγρίνιο: Μετρήσεις σακχάρου για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (Video – Photos)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχάρου, το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου πραγματοποιεί εδώ και λίγα λεπτά μετρήσεις σακχάρου σε πολίτες στον Πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη (έναντι Δημαρχείου) έως 13:00. 

Οι ιστοσελίδες του «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr) σας μεταφέρουν αποσπασματικό βίντεο καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

Η 14η Νοέμβρη, Παγκόσμια ημέρα για το Διαβήτη, είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση του πληθυσμού αναφορικά με το πρόβλημα του Διαβήτη, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης.

Ο Διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου 2). Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας. Η πρόληψη σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, επισημαίνουν οι επιστήμονες, που εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν

Αποτελεί ημέρα υπενθύμισης και επαγρύπνησης καθώς η συχνότητα της νόσου αυξάνεται παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο ότι  ο διαβήτης έχει την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης στο δυτικό κόσμο (ιδιαίτερα ο διαβήτης τύπου ΙΙ)  και αποτελεί μια σαφή ένδειξη για τη συσχέτιση της με το σύγχρονο τρόπο ζωή, τις διατροφικές συνήθειες και την έλλειψη σωματικής άσκησης.

Η προστασία της ζωής είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο

Ο διαβήτης δεν κάνει διακρίσεις. Επηρεάζει νέους και ηλικιωμένους, άνδρες και γυναίκες.

ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ!!