Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Φιλαρμονική στην Κατούνα, Χορωδία στη Βόνιτσα

Να επαναλειτουργήσει τη Φιλαρμονικής της Κατούνας και να ιδρύσει χορωδίας στη Βόνιτσα επιχειρεί από σήμερα ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το «ΝΠΔΔ Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας», αναφέρει ότι σκοπός του Δήμου είναι να γίνονται τα μαθήματα της Φιλαρμονικής 7 φορές στην Κατούνα και 4 φορές συνολικά σε Αετό και Τρύφου, εφόσον υπάρχουν παιδιά που ενδιαφέρονται με στόχο όλα τα παιδιά του πρώην Δήμου Μεδεώνος να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη πρόσβαση στην εκμάθηση μουσικών οργάνων.

«Η παροχή προσφέρεται δωρεάν», σημειώνει, με τα μουσικά όργανα που διαθέτει η Φιλαρμονική Μεδεώνος. Υπάρχει μάλιστα, η σκέψη, ανάλογα με την εξέλιξη της Φιλαρμονικής, να αγοραστούν κι άλλα όργανα, καθώς και στολές για όλους τους μαθητές.

Ένας από τους στόχους του Δήμου, αναφέρει η ανακοίνωση, τα τελευταία 2 χρόνια ήταν ή δημιουργία χορωδίας στη Βόνιτσα. Και συνεχίζει:

«Θα δημιουργηθούν 2 τμήματα ενηλίκων και ανηλίκων, όπου θα μπορούν, δωρεάν, μικροί και μεγάλοι να πάρουν μέρος και να εκπαιδευτούν φωνητικά από επαγγελματία δάσκαλο. Στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να δημιουργηθεί μια χορωδία που να μπορεί να παίρνει μέρος σε Πανελλήνιες και Διεθνείς εκδηλώσεις.

Οι σκέψεις μας και ο στόχος μας είναι τα τμήματα χορωδίας να επεκταθούν σε Πάλαιρο και Κατούνα.

Τόσο η χορωδία όσο και η Φιλαρμονική θα ξεκινήσουν από 1 Οκτωβρίου 2020 και οντισιόν για την καταλληλότητα των ενδιαφερόμενων από 15 Σεπτεμβρίου (η οντισιόν θα γίνει αποκλειστικά από τους επαγγελματίες δασκάλους που θα προσληφθούν).

Φυσικά τόσο η χορωδία όσο και η Φιλαρμονική θα ξεκινήσουν μόνο εφόσον την περίοδο της έναρξης των μαθημάτων, τα μέτρα για την καταπολέμησης του sars-covid-19 επιτρέπουν τα μαθήματα χορωδιών και Φιλαρμονικών.

Να ενημερώσουμε ότι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα λαμβάνονται όλα τα μέτρα που αναφέρονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα covid-19 για τη λειτουργία φιλαρμονικών και χορωδιών.

Εκ μέρους του ΝΠΔΔ Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Ο Πρόεδρος
Παντελής Αποστολάκης»