Δημοσκόπηση της Marc: Αρνητές κορωνοϊού Ελλάδα

Αρνητές κορωνοϊού Ελλάδα: Περίπου 2 στους 10 Έλληνες είτε δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ο κορονοϊός είτε ότι δεν είναι επικίνδυνος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha. Συγκεκριμένα, το 20,8% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως ο ιός ή δεν υπάρχει ή υπάρχει αλλά δεν είναι πιο επικίνδυνος από μια απλή γρίπη. Όσον αφορά το δημογραφικό χάρτη της συγκεκριμένης ερώτησης, το 24% όσων υποτιμούν τον κορονοϊό είναι άνδρες και 17,2% γυναίκες.

Αντιθέτως, το 78,3% πιστεύουν πως ο κορονοϊός υπάρχει και πως αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα θα είναι επικίνδυνος για την κοινωνία. Σχετικά με το αν πρέπει να επιβληθεί καθολικό lockdown για 15 μέρες ώστε να μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, τα ευρήματα είναι μοιρασμένα αφού το 36,9% απάντησαν πως συμφωνούν με μια τέτοια σκέψη και το 44,3% πως διαφωνούν.

«Μα καλά, δεν μας έλεγαν να μη φοράμε μάσκα;» – Ο 34χρονος Γιάννης ξύπνησε από το κώμα και απαντά σε όλους

Η δημοσκόπηση της Marc
Ευρύ προβάδισμα δίνει στο κυβερνών κόμμα έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η δημοσκόπηση της Marc.

Η Ν.Δ. λαμβάνει 39,2%, έναντι 19,5% της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη διαφορά στις 19,7 μονάδες. Ακολουθεί με 6,5% το ΚΙΝ.ΑΛ., 5,3% το Κ.Κ.Ε., 3,3 % η Ελληνική Λύση, ενώ στο 2,5% περιορίζεται το ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Για τη διακυβέρνηση
Θετικά καταγράφουν τους 15 μήνες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το 31,8% , σε ποσοστό 29,9% μάλλον θετικά, 23,1% αρνητικά και 13,4% μάλλον αρνητικά.

Για τα ελληνοτουρκικά
Σε ποσοστό 54,2% οι ερωτηθέντες τάσσονται υπέρ του διαλόγου προκειμένου να βρεθεί λύση ενώ το 39,7% ζητά πιο σκληρή στάση από την κυβέρνηση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Το 6,1% του δείγματος δεν θέλησε να απαντήσει στο ζήτημα.

H δημοσκόπηση της Αlco
Στην έρευνα που έγινε τηλεφωνικά πήραν μέρος 1.000 άτομα από όλη την Ελλάδα στο διάστημα μεταξύ 6 και 10 Οκτωβρίου. Στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 38,2% των προτιμήσεων, ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία το 22,9%, κάτι που σημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μικρή μείωση της διαφοράς ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Δίκαιη η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή
Στην ίδια έρευνα, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί σωστή την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα στην επιλογή «καταλληλότερος πρωθυπουργός».

alfa.gr