Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: Υποβάθμιση οργάνου και Αχελώος

Κατά τη διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των επικεφαλής των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων, η οποία κράτησε τρεις και παραπάνω ώρες, πριν το σώμα μπει στην ημερήσια διάταξη, η κ. Σταρακά αναφέρθηκε στην υποβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο όπως παρατήρησε, αντί να συζητάει τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το σήμερα και το αύριο της περιοχής, όπως: η κάθετη σύνδεση με την Ιόνια, το επιχειρηματικό πάρκο, τις ξεχασμένες Δημοτικές Ενότητες της ενδοχώρας του Δήμου, καλείται κάθε φορά να συζητήσει μια ημερήσια διάταξη, που περιλαμβάνει καθαρά διαδικαστικά ζητήματα. 

του Λευτέρη Τηλιγάδα

Αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας είναι οι εντελώς απογοητευτικές για τους νέους δημοτικούς συμβούλους διαδικασίες των συνεδριάσεων, παρατήρησε, οι οποίοι και όρεξη έχουν και ενδιαφέρον να ασχοληθούν με τα ζητήματα του Δήμου, αλλά δυστυχώς, ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος μοιάζει να μην έχει ρόλο μέσα σε αυτή την αίθουσα, είπε. Με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το δημοτικό συμβούλιο, όχι μόνο υποβαθμίζεται η δική του παρουσία και η συμμετοχή του σ΄αυτό, αλλά πλήττεται και το κύρος του οργάνου κατέληξε.

Την παραπάνω θέση στήριξαν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, να τους καλέσει σε κοινή σύσκεψη την Τετάρτη το απόγευμα στο γραφείο του, έτσι ώστε να συζητήσουν όλα αυτά τα θέματα και να καταλήξουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Και επειδή η πρόταση στην οποία κατέληξε η κ. Σταρακά ήταν ακόμα και η αλλαγή του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, φάνηκε από την όλη απάντηση του Δημάρχου, ότι και σε αυτό το ζήτημα είναι ανοιχτός για συζήτηση.

Το ζήτημα της στάσης του Δήμου Αγρινίου απέναντι στη πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού της χώρας στην Θεσσαλονίκη για την εκτροπή του Αχελώου έφεραν απόψε στο δημοτικό συμβούλιο η Χριστίνα Σταρακά και ο Σταύρος Καμμένος, ο οποίος πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα στο οποίο να εκφράζεται η αντίθεση του Δήμου Αγρινίου στην εκτροπή. Ζήτησε ταυτόχρονα από τον δήμαρχο να πάρει πρωτοβουλίες και να καλέσει σε κοινή σύσκεψη το σύνολο των δημάρχων του νομού, έτσι ώστε να αποφασισθούν οι παραπέρα ενέργειες.

Η Χριστίνα Σταρακά, ζήτησε από τον δήμαρχο να πάρει σαφή θέση για το θέμα και να δρομολογήσει και σχετική ανακοίνωση της επιτροπής των φορέων, που συμμετέχουν στον αγώνα κατά της εκτροπής του Αχελώου

Ο δήμαρχος δεν έδειξε να συμμερίζεται αυτές τις ανησυχίες, αφού όπως ανέφερε η δήλωση του πρωθυπουργό είναι αρκετά γενικόλογη και ασαφής και πως είναι άνευ ουσίας, αφού δεν συνοδεύεται από κάποια διοικητική πράξη, την οποία να μπορούμε να προσβάλουμε.

Οποιοσδήποτε πολιτικός μπορεί να κάνει όποια δήλωση θέλει, σημείωσε. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας συγκεκριμένα και εγκεκριμένα σχέδια διαχείρισης των υδάτων και των λεκανών τους, τα οποία μας διασφαλίζουν. Αυτά δεν αλλάζουν με δηλώσεις. Απαιτούν χρόνο είπε. Άλλωστε, όπως υπενθύμισε, κάνοντας πολιτική ρελάνς στον κ. Καμένο, κάποιοι που σήμερα συνδέουν το έργο της Μεσοχώρας με την εκτροπή ας θυμηθούν ότι επί ΣΥΡΙΖΑ όταν εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την μετατροπή του φράγματος της Μεσοχώρας σε υδροηλεκτρικό, αυτό εδώ το σώμα πήρε απόφαση της προσφυγής στη δικαιοσύνη.