Συστατικά
TIPΤσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα σου λείπουν και πρόσθεσέ τα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
5 αβγά, μέτρια
3 κ.σ. νερό
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. καρύδια
νερό, για το άλειμμα
Για το σερβίρισμα
50 γρ. μέλι
100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
50 γρ. καρύδια
κανέλα, σε σκόνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει.
Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια. Αλευρώνουμε και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με έναν πλάστη μέχρι να γίνει πολύ λεπτή. Προσθέτουμε 4 κομμάτια από κουβερτούρα και τα καρύδια αφήνοντας κενό μεταξύ τους για να τυλίξουμε τις δίπλες.
Αλείφουμε περιμετρικά τη ζύμη με νερό, διπλώνουμε και πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να φύγει ο αέρας που μπορεί να υπάρχει μέσα. Κόβουμε σε 4 κομμάτια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαίρι.
Μεταφέρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο ψήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρουμε με μέλι, λιωμένη κουβερτούρα, καρύδια και κανέλα σε σκόνη.
akispetretzikis.com
Σχετικά Άρθρα
«17 Κλωστές»: Στον Πειραιά, ο Καστελάνης κάνει έναν νέο φίλο
«Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»: Ο Μιχαλιός Βροντάκης είναι στο Νοσοκομείο μεταξύ ζωής και θανάτου
«Famagusta»: Ο Αντρέας κι η Χριστίνα συμβουλεύουν τον Μάικλ