Η Δολοφονία της Αγρινιώτισσας Κυριακής Γρίβα εξακολουθεί να απασχοληθεί καθώς την 19η Μαΐου η Εισαγγελική πρόταση λέει να παραπεμφθούν σε Δίκη οι 4 Αστυνομικοί.
Σύμφωνα με την πρόταση της Εισαγγελέως, αποδίδεται στους Αστυνομικούς ό,τι δεν παρείχαν την απαιτούμενη προστασία και βοήθεια, παρότι η νεαρή γυναίκα είχε απευθυνθεί στο Αστυνομικό Τμήμα ζητώντας βοήθεια λίγο πριν τη δολοφονία της.
Η Εισαγγελέας φέρεται να υποστήριξε ό,τι και οι τέσσερις «άφησαν αβοήθητη» την Κυριακή Γρίβα, παραλείποντας ενέργειες που θα μπορούσαν να αποτρέψουν το έγκλημα.
Η υπόθεση είχε προκαλέσει έντονη κοινωνική και πολιτική αντίδραση στην Ελλάδα, ιδιαίτερα γύρω από τα ζητήματα αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και της αστυνομικής ανταπόκρισης σε περιστατικά ενδοοικογενειακής ή έμφυλης απειλής.
Η Εισαγγελική πρόταση δεν αποτελεί ακόμη οριστική δικαστική απόφαση· το επόμενο βήμα είναι να αποφασίσει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο αν οι Αστυνομικοί θα καθίσουν τελικά στο εδώλιο.
Διαβάστε επίσης: Παναγιώτης Παπαζέκος: Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νεάπολης Αγρινίου το τελευταίο «αντίο» στον 64χρονο
Πηγή: AgrinioTimes.gr







Σχετικά Άρθρα
Μαρία Κρασακοπούλου: Η Ιερή Πόλη Μεσολογγίου πενθεί για τον χαμό της 58χρονης μητέρας
Βασίλειος Βάσσης: Αγρίνιο και Ξηρόμερο πενθούν για τον χαμό του 60χρονου Λογιστή
Νέο τροχαίο στη Γαυρολίμνη Ναυπακτίας: Δύο ελαφρά τραυματίες μετά ανατροπή οχήματος