Στη Δυτική Φραγκίστα Ευρυτανίας η κα. Αλεξάνδρα έφτιαξε στους υπεύθυνους του Greek Village Life παραδοσιακό τυρόψωμο στη γάστρα
Ένα ταξίδι στις αυθεντικές γεύσεις και τις μνήμες της παραδοσιακής Ελλάδας, μέσα από την τέχνη του χειροποίητου τυρόψωμου.
Στο βίντεο αυτό, η κα. Αλεξάνδρα μαθαίνει βήμα-βήμα πώς να φτιάχνουμε παραδοσιακό τυρόψωμο στη γάστρα, όπως το έφτιαχναν οι παλιές νοικοκυρές για να ζεστάνουν τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.
Παρακολουθήστε πώς αναμιγνύει το αλεύρι, το προζύμι και το τυρί, πώς προετοιμάζει τη γάστρα και ανάβει τη φωτιά, και πώς το ψωμί αποκτά την τραγανή υφή και τη μοναδική γεύση του.
Μαζί της, θυμόμαστε ιστορίες από τις παλιές, δύσκολες αλλά όμορφες μέρες, με τις μεγάλες οικογένειες, τις σκληρές δουλειές και την αληθινή αγάπη για την παράδοση.
Η κα. Αλεξάνδρα δεν περιορίζεται μόνο στο τυρόψωμο, αλλά μας φτιάχνει και μια χωριάτικη σαλάτα με υλικά από τον κήπο της, ενώ μας δείχνει πώς παραδοσιακά τρίβουν τη ρίγανη.
Κάθε πλάνο είναι γεμάτο αυθεντικότητα, ενώ κάθε μπουκιά μας γυρνάει πίσω σε μνήμες και γεύσεις από το χθες.
Απολαύστε αυτό το μοναδικό ταξίδι στις γεύσεις και την παράδοση και μείνετε συντονισμένοι για ακόμα περισσότερες ιστορίες από τα πανέμορφα χωριά της Ελλάδας.
Διαβάστε επίσης: Ευρυτανία: Άφησε τις Η.Π.Α. και επέστρεψε στις… ρίζες του!
Πηγή: Δυτική Φραγκίστα Ευρυτανίας: Παραδοσιακό τυρόψωμο στη γάστρα
Σχετικά Άρθρα
«Η Γη της Ελιάς»: Το πρώτο trailer για τον 5ο και τελευταίο κύκλο της σειράς που έγραψε τη δική της ιστορία!
Κωνσταντίνος Αργυρός: Η συγκινητική ανάρτηση του Αιτωλικιώτη λίγες ώρες πριν τη συναυλία στην Πρέβεζα
Μίνα Καραμήτρου: Η Αγρινιώτισσα στην πρωινή ζώνη του Open Beyond με τον Νίκο Στραβελάκη!