Ε’ Κατασκηνωτική Περίοδος: Η Ακολουθία του Αγιασμού από τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό

Ε’ Κατασκηνωτική Περίοδος: Η Ακολουθία του Αγιασμού από τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό

  • Τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής 13ης Αυγούστου 2023 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός για να τελέσει τον Αγιασμό για την έναρξη της Ε’ Κατασκηνωτικής Περιόδου που φιλοξένει αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου.

Τον Σεβασμιότατο υποδέχθηκαν θερμά ο Αρχηγός της Κατασκήνωσης, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Δημητρίου, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου, ο Υπαρχηγός κ. Παναγιώτης Καζάνας, Θεολόγος, οι Ομαδάρχες, τα Στελέχη και οι Κατασκηνωτές.

Μετά την Ακολουθία του Αγιασμού ο Σεβασμιότατος αποκάλυψε την ονομασία της Κατασκήνωσης που είναι: «Ευάρεστοι τω Κυρίω» και τον προστάτη Άγιο της Κατασκήνωσης, τον Άγιο Εθνοϊερομάρτυρα Χρυσόστομο, Επίσκοπο Σμύρνης.

Επίσης, έδωσε τις σημαίες με τις ονομασίες κάθε ομάδας και τους προστάτες Αγίους των ομάδων, που είναι ο Άγιος Πολύκαρπος, Επίσκοπος Σμύρνης, ο Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος, ο Άγιος Αμφιλόχιος, Επίσκοπος Ικονίου και ο Άγιος Γεώργιος ο Νεαπολίτης.

Ο Σεβασμιότατος, με αφορμή και τα ονόματα των Αγίων Επισκόπων της Εκκλησίας της Ιωνίας τόνισε στα παιδιά, ότι ο Επίσκοπος είναι ο πατέρας της τοπικής Εκκλησίας και αυτός που οφείλει κατεξοχήν να δείχνει τον δρόμο προς τον Χριστό.

Καλεί τους ανθρώπους να πλησιάσουν τον Χριστό ελεύθερα και αβίαστα, όχι αναγκαστικά. Αγαπά όλους τους ανθρώπους και οφείλει να θυσιάζεται για αυτούς, ενώ η σχέση του με το ποίμνιό του είναι μια σχέση ισόβια και αδιατάρακτη. 

Τα παιδιά ευχαρίστησαν τον Ποιμενάρχη τους για την επίσκεψη και ο Σεβασμιότατος έδωσε την υπόσχεση πριν αναχωρήσει, ότι θα επισκεφθεί και πάλι την Κατασκήνωση.