Η Ε.Λ.Μ.Ε. για καθαρίστριες

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το πρόβλημα της μη πρόσληψης όλων των καθαριστριών που απαιτούνται τοποθετήθηκε με δημόσια ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Β΄ΕΛΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κατόπιν έντονων διαμαρτυριών από σχολικές μονάδες ευθύνης της, εκφράζει τον προβληματισμό του και τη έντονη διαμαρτυρία του. Το γεγονός που προκάλεσε τη διαμαρτυρία των συναδέλφων είναι ότι οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων δεν θα είναι αύριο πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων στη θέση τους, παρά μόνο οι μόνιμες, ο αριθμός των οποίων δεν καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων.

Θυμίζουμε πως το προηγούμενο διάστημα προκηρύχτηκαν 9474 θέσεις καθαριστριών με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους ή μερικής απασχόλησης για τα σχολεία. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 30% μεγαλύτερος από τις προηγούμενες χρονιές. Τα αποτελέσματα, όμως, θα γίνουν γνωστά στις 9 Σεπτεμβρίου το νωρίτερο. Αυτό σημαίνει πως αύριο πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων δεν θα είναι σχεδόν καμία καθαρίστρια στη θέση της. Επίσης, δεν έχει γίνει και ο απαραίτητος καθαρισμός των σχολείων που γινόταν άλλες χρονιές στις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

Εδώ να τονίσουμε πως η ευθύνη είναι αποκλειστικά του Υπουργείου Εσωτερικών και όχι των Δήμων που ουσιαστικά είναι με δεμένα τα χέρια μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Κατά τα άλλα το Υπουργείο Παιδείας διατείνεται πως τα σχολεία είναι έτοιμα να λειτουργήσουν και πως θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απολύμανση των σχολείων.

Όσον αφορά το Δήμο Αγρινίου οι επιπλέον θέσεις των νεοπροσλαμβανόμενων καθαριστριών είναι μόνο 14 και για τη δευτεροβάθμια και για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Θεωρούμε πως ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων μας και ζητούμε από το Υπουργείο Εσωτερικών να αναθεωρήσει και να ολοκληρώσει τη διαδικασία το συντομότερο.