To Viber, το Whats App, αλλά και πάνω από 1.000 άλλες εφαρμογές, βρίσκονται υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Ένα νέο εργαλείο παρακολούθησης έχει πλέον στα χέρια της η Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων, όπως αναφέρει το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ που φιλοξενεί η σημερινή εφημερίδα «Τα Νέα».
Αυτό έχει την δυνατότητα παρακολούθησης αρκετών εφαρμογών επικοινωνίας και όχι μόνο, μεταξύ των οποίων είναι τόσο το Viber, όσο και το Whats App, οι οποίες χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της χώρας, καθώς προσφέρουν δωρεάν μηνύματα και τηλεφωνήματα
Το ιστορικό
Στην ΕΛ.ΑΣ εδώ και περίπου τρία χρόνια υπήρχε η σκέψη απόκτησης ενός τέτοιου «εργαλείου», καθώς θεωρούσαν οτι θα τους έλυνε τα… χέρια στις παρακολουθήσεις υπόπτων και θα τους βοηθούσε στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων.
Έτσι ξεκίνησε η έρευνα για την εύρεση του κατάλληλου εργαλείου, αυτό βρέθηκε και τελικά αποκτήθηκε από την ΕΥΠ, η οποία το έχει στα χέρια της.
gazzetta.gr







Σχετικά Άρθρα
Ελευσίνα: 44χρονη έκανε όπισθεν με το όχημά της και σκότωσε την 72χρονη μητέρα της
ΕΛ.ΑΣ.: Εξιχνιάστηκαν κλοπές κοσμημάτων σε σπίτια του Αγρινίου και του Αιτωλικού
Κώστας Μπακογιάννης: «Η Σία πήρε επιτέλους εξιτήριο – Δεν είμαστε άτρωτοι, δεν είμαστε από ατσάλι»