«Έφυγε» ο τελευταίος βετεράνος κλαρινίστας Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος

«Έφυγε» ο τελευταίος βετεράνος κλαρινίστας της παλαιότερης γενιάς Ναυπάκτιων μουσικών Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος.

  • Ο Δημ. Χαραλαμπόπουλος γεννήθηκε το 1932 στον Άγιο Δημήτριο Ναυπακτίας.

Τα πρώτα βήματα στο κλαρίνο τα έκανε μαζί με τον συγχωριανό του αείμνηστο Νίκο Καλτσά, όπου μαθήτευσαν και οι δύο κοντά στο μεγάλο δάσκαλο Χαράλαμπο Μαργέλη.

Ξεκίνησε επαγγελματικά στο χωριό του και στην ευρύτερη περιφέρεια της Ναυπακτίας. Αφού παντρεύτηκε εγκαταστάθηκε στη Ναύπακτο με την οικογένειά του, όπου εξαπλώθηκε η φήμη του στην ευρύτερη περιφέρεια και δούλεψε σε γνωστά κέντρα της Ναυπάκτου (Αυλωνίτη, Σατλάνη κ.α) με τους Κωσταίους και άλλους μουσικούς της Ναυπάκτου.

Εκεί συνεργάστηκε και με πολλούς κορυφαίους τραγουδιστές της εποχής!

Για πολλά χρόνια είχε μόνιμο συγκρότημα με τους Βεραίους. Συνεργάστηκε επίσης με το Δημήτρη Ζάχο, Σοφία Κολλητήρη, Πάνο Βρετό, Γιώτα Γκανιάτσου, Γιάννη Κωνσταντίνου, Αποστόλη Ζορμπά, Μαρία Παπαδοπούλου-Γκαλιμάνη, Θανάση Βώττα, Παύλο Τσαρούχη, Δημήτρη Δεληγιάννη κ.π.α.

Για πολλές δεκαετίες έφευγε το χειμώνα για τη Νέα Υόρκη όπου έγινε η δεύτερη κατοικία του και εμφανιζόταν σε χορούς, γάμους και εκδηλώσεις της ομογένειας.

Τα τελευταία χρόνια εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Ναύπακτο και στο χωριό του Άγιο Δημήτριο και συμμετείχε σε πανηγύρια, γάμους και εκδηλώσεις στην ευρύτερη περιοχή έως πριν λίγα χρόνια.

Όλα τα χρόνια υπήρξε ένας σωστός επαγγελματίας που σεβάστηκε τη δουλειά του και τον κόσμο και τίμησε το επάγγελμα του μουσικού!

Ήταν πάντα παρών στις εκδηλώσεις του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Ναυπάκτου «Ο ΟΡΦΕΑΣ» που υπήρξε για χρόνια Πρόεδρος και μέλος Δ.Σ.!

Καλό ταξίδι μπαρπα-Μήτσο, αιωνία σου η μνήμη!!!

Η εξόδιος ακολουθία το Σαββατο 13 Νοεμβριου και ώρα 13:00 στον Ι.Ν.Αγ. Παρασκευής, στον Αγιο Δημήτριο Ναυπακτίας

Το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Ορφέας