«Εικονίσματα Ναυπακτίας: Τόποι μνήμης»
- Πρόκειται για λαογραφική και κοινωνιολογική μελέτη με τοπικό περιεχόμενο.
Αφού επισκέφτηκα όλα τα χωριά της Ναυπακτίας – τα δυο τελευταία χρόνια – φωτογράφησα τα ταπεινά αυτά μνημεία και συγκέντρωσα πληροφορίες για τους κτήτορές τους και για τον μύθο ανέγερσής τους.
Στη συνέχεια προσπάθησα να δώσω απαντήσεις στο ερώτημα γιατί οι άνθρωποι της υπαίθρου αναγείρουν εικονίσματα και πως τα εντάσσουν διαχρονικά στην καθημερινή ζωή τους.
Στις 240 σελίδες του βιβλίου, πέραν των κειμένων, υπάρχουν έγχρωμες φωτογραφίες τριακοσίων παραδοσιακών εικονισμάτων από όλα τα χωριά της πεδινής και της ορεινής Ναυπακτίας.
Φίλοι από τον ακαδημαϊκό χώρο που διάβασαν το βιβλίο χαρακτήρισαν ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη τη μελέτη.
Γιάννης Χαλάτσης: thelastgiannis@gmail.com








Σχετικά Άρθρα
Αγρίνιο – «Άνεσις»: Από 23 έως 30 Οκτωβρίου στις 21:30 απολαύστε την ταινία «Black Phone 2»
Λευτέρης Γιοβανίδης: «Έξοδος» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου – Παρουσίαση του θεατρικού προγράμματος 2025-2026
Μεσολόγγι: Αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας τα αποκαλυπτήρια του Ανδριάντα του Δημογέροντα Χρήστου Καψάλη