Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου: Προκαταρκτική εξέταση για την έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Θέρμου

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση έχει διεταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών και τυχόν παραλείψεων, στο θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα ποδηλάτη, που σημειώθηκε στις 16 Ιανουαρίου στην περιοχή του Θέρμου.

  • Η έρευνα που διενεργείται αφορά στην έλλειψη οδηγών και πληρώματος του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Θέρμου, με αποτέλεσμα την καθυστερημένη μεταφορά του άτυχου ποδηλάτη στο Νοσοκομείο, με ασθενοφόρο απο το Αγρίνιο.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας αναφέρει ότι κατέθεσε στην Πταισματοδίκη Αγρινίου, με την ιδιότητα του δημάρχου, φάκελο με όλα τα στοιχεία, σχετικά με την πλήρωση θέσεων για την 24ωρη κίνηση του ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Θέρμου.

Μετά από δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Θέρμου, ως προς την έλλειψη οδηγών και πληρώματος του ασθενοφόρου υπήρξε άμεση και αυτεπάγγελτη παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Με επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου αναζητούνται ποινικές ευθύνες από κάθε αρμόδιο για τυχόν παραλείψεις.

Στα πλαίσια αυτά κλήθηκα και κατέθεσα με την ιδιότητα του δημάρχου στην κα Πταισματοδίκη Αγρινίου, φάκελο με όλα τα στοιχεία, όπως αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θέρμου, επιστολές μου προς το υπουργείο Υγείας και την αρμόδια 6η ΥΠΕ, που θέταμε επιτακτικά την υποχρέωση πλήρωσης των θέσεων για την 24ωρη κίνηση του ασθενοφόρου.

Υπηρετούμε αταλάντευτα τα συμφέροντα των συμπολιτών μας και δεν συμβιβαζόμαστε.