Έκλεισαν δύο + ένα τμήματα του Α΄ Λυκείου Αγρινίου λόγω Covid-19

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 ανιχνευθήκαν σήμερα σε ένα τμήμα της Πρώτης  και της Τρίτης Λυκείου του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι «ύποπτα κρούσματα» θεωρούνται ακόμα δύο παιδιά, το οποία είναι εμπύρετα.

  • Τα δύο αυτά τμήματα, αλλά και τα τμήματα των υπόπτων κρουσμάτων, έχουν μπει ήδη σε αναστολή, ενώ η διεύθυνση του Λυκείου, θεωρεί, ότι επειδή, τα συγκεκριμένη τμήματα, τα οποία είναι γενικής κατεύθυνσης και εμπλέκονται στη μαθησιακή διαδικασία με τμήματα κατευθύνσεων μπορεί να έχουν δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Για το λόγο αυτό ζητά την ολοκληρωτική αναστολή του σχολείου.

Πάντως όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Αγρινίου κ. Χρ. Ζαρκαβέλης, ο Δήμος θα πραγματοποιήσει σήμερα το μεσημέρι την απολύμανση και αναμένει και αυτός την τελική απόφαση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την αναστολή η μη ολόκληρου του συγκροτήματος.

Εξ ‘ άλλου, από τον Ε.Ο.Δ.Υ. και την 3η Τ.ΟΜ.Υ. Αγρινίου, έχει προγραμματιστεί να γίνουν Covid tests σε όλους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.