Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στο Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Αιτωλ/νίας

Καλούνται τα μέλη του σωματείου μας σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021 ώρα 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου με τα παρακάτω θέματα:

1. Απολογισμός δράσης του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

2. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής.

3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.

Αγαπητοί συνάδελφοι, η συνέλευσή μας γίνεται την ώρα που η μισή Ελλάδα έχει γίνει κάρβουνο από τις φωτιές και χιλιάδες κόσμου έχασαν το βιός και τις δουλειές τους.

Την ώρα που τα Νοσοκομεία στενάζουν από κενά και ελλείψεις με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να επελαύνει και η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση της υγείας, χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος της υγείας και το μαζικό εμβολιασμό του λαού.

Ετοιμάζεται η κυβέρνηση να φέρει για συζήτηση και ψήφιση στη βουλή την Τετάρτη 01 Σεπτέμβρη το νέο αντιασφαλιστικό νομοθετικό έκτρωμα, για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Στην ευρύτερη περιοχή παραμονεύουν κίνδυνοι πολεμικών εμπλοκών (Αφγανιστάν, Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο, Βαλκάνια, Μαύρη Θάλασσα).

Το σωματείο μας θα συνεχίσει στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο. Μαζί με τα άλλα συνταξιουχικά σωματεία του Νομού. Με τα υπόλοιπα σωματεία της περιοχής στην ταξική κατεύθυνση πάλης του ΠΑΜΕ. Θα ανταποκριθούμε στα οποιαδήποτε καλέσματα της ομοσπονδίας μας και των υπολοίπων συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.
  2. Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί της 13ης, της 14ης σύνταξης και το ΕΚΑΣ.
  3. Αυξήσεις στις συντάξεις, στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ.
  4. Μέτρα τώρα για την προστασία της υγείας των συνταξιούχων, των εργαζομένων και του λαού από την πανδημία.
  5. Συγκεκριμένα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.
  6. Όχι στη 10ωρη δουλειά, κάτω τα χέρια από το 8ωρο, την απεργία και τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.
  7. Ουσιαστική προστασία των ανέργων.
  8. Μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων. Αποκατάσταση των καμένων δασών και άμεσα αντιπλημμυρικά έργα.