Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς

Θλίψη στην Αιτωλοακαρνανία με την είδηση της απώλειας του Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς που νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό» δίνοντας «μάχη» με τον κορωνοϊό.

  • Ήταν 18 Νοεμβρίου του 2021 όταν και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Στις 2 Δεκεμβρίου διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου και από εκεί οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Στις 13 Δεκεμβρίου 2021 «έφυγε» η αδερφή του έπειτα από τη δική της «μάχη» μερικών ημερών με τον κορωνοϊό.

Νωρίτερα, το 2021, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος τον παρέπεμψε σε εκκλησιαστικό ανακριτή για την κατηγορία της απείθειας προς τις αποφάσεις της Συνόδου σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα 2021 και τα μέτρα πρόληψης της Covid-19.

 

Ποιος ήταν ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς;

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Παπαχρήστος) χειροτονήθηκε το 2005.

Γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το 1945. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου Σχολής το 1971 και από τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1976.

Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο το 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από 30 χρόνια. Στις 5 Οκτωβρίου 2005 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η χειροτονία του έγινε στις 8 Οκτωβρίου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο.