Ελ. Καραμπούλη, Πρ. Συλ. ΑμεΑ στον Antenna Star: «Δεν υπάρχει ράμπα σε Δ.Ε.Η. και Ο.Τ.Ε.» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και στην εκπομπή του Λευτέρη Τηλιγάδα, με τίτλο «Άκου τώρα, να δεις», που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 9:00 έως τις 10:00 το πρωί φιλοξενήθηκε σήμερα η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας «Απόστολος Λουκάς» κ. Ελισάβετ Καραμπούλη – Κρητικού με αφορμή την πρόσφατη κοινή  ανακοίνωση με την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδος με θέμα την δυσκολία προσβασιμότητας των ΑμεΑ σε περιοχές των Δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου (Δείτε ΕΔΩ)

  • Πέρα όμως από την συγκεκριμένο ανακοίνωση και τα γεγονότα που αυτή αναδεικνύει, συζητήθηκαν και θέματα, τα οποία αφορούν στην κίνηση των ΑμεΑ μέσα στις πόλεις.
  • Η κ. Καραμπούλη αναφέρθηκε στο παρκάρισμα αυτοκινήτων μπροστά και πάνω, μερικές φορές, στις ράμπες των πεζοδρομίων, καθώς και στη στενότητα των πεζοδρομίων της πόλης που αναγκάζουν τους χρήστες των αναπηρικών αμαξιδίων να χρησιμοποιούν αρκετές φορές το οδόστρωμα των δρόμων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους, αλλά και για την κίνηση των αυτοκινήτων σ’ αυτούς.

Αναφέρθηκε επίσης στα θεσμικά ελλείματα που ταλαιπωρούν ακόμα όλους όσους χαρακτηρίζονται από την πολιτεία ανάπηροι, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και το ποσοστό των προσλήψεων έχει μειωθεί σημαντικά, αλλά και οι υποχρεώσεις που θα έπρεπε να έχουν υλοποιήσει διάφοροι κοινωφελής οργανισμοί για την καλυτέρευση της καθημερινότητας  και οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί. Για παράδειγμα όπως ανέφερε, ακόμα μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ράμπα ΑμεΑ ούτε στη Δ.Ε.Η. ούτε στον Ο.Τ.Ε. καθώς και σε αρκετές δημόσιες υπηρεσίες και των δύο πόλεων.

Στο ηχητικό που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνομιλία: