Με ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις γέμισαν παραλίες και πάρκα

Γεμάτες οι παραλίες της Αθήνας – Γέμισαν και τα πάρκα, καθώς επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

  • Γεμάτες για δεύτερη ημέρα είναι οι παραλίες και τα πάρκα στην Αθήνα, καθώς επιτρέπονται για το Σαββατοκύριακο οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο με sms και κωδικό 6 στο 13033.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, παρά την αφρικανική σκόνη, ο καιρός δεν κράτησε στα σπίτια τους τους Αθηναίους, οι οποίοι ξεχύθηκαν – παρά την πανδημία του κορωνοϊού – σε πάρκα, παραλίες και πλατείες.

Τι ισχύει για τις διαδημοτικές μετακινήσεις 

Στο πλαίσιο του lockdown, υπάρχουν επιλογές για τους πολίτες προκειμένου να μπορούν να μετακινηθούν χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό. Οι περιπτώσεις αυτές είναι:

-Για επίσκεψη σε ιατρό ή φαρμακείο στέλνοντας τον κωδικό 1 με SMS στο 13033.

-Για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο στέλνοντας τον κωδικό 4 με SMS στο 13033.

-Για άσκηση με ποδήλατο ή με τα πόδια από Δευτέρα έως Παρασκευή έως τις 21:00 στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

-Για άσκηση/περίπατο οπουδήποτε εντός νομού, ασχέτως τρόπου μετακίνησης, μόνο τα Σαββατοκύριακα στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. (Προϋπόθεση να βρίσκονται μαζί έως 3 άτομα ή μία οικογένεια).

-Για επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο αισθητικής οπουδήποτε εντός νομού για περιποίηση άκρων, στέλνοντας τον κωδικό 6 με SMS στο 13033.

ethnos.gr