Η Ελληνική Λύση για τους εργαζόμενους καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Ερώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση σχετικά με το θέμα «Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) στους τομείς της καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης στο Νοσοκομείο Αγρινίου αιτούνται την παράταση των συμβάσεών τους έως το τέλος του 2022».

  • ΕΡΩΤΗΣΗ

Των: Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης

Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) στους τομείς της καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης στο Νοσοκομείο Αγρινίου αιτούνται την παράταση των συμβάσεών τους έως το τέλος του 2022»

Κύριε Υπουργέ,

Οι συμβάσεις των εργαζομένων ορισμένου χρόνου στις δημόσιες δομές υγείας στους τομείς της καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, μετά το πέρας της 3μηνης παράτασης που δόθηκε, λήγουν στις 30.06.2022. Πρόκειται για εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν συμβάλει σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία του ως άνω Νοσοκομείου αλλά και στην κάλυψη των τεράστιων αναγκών που προέκυψαν τα δύο τελευταία έτη, λόγω της πανδημίας Covid-19. Επιπροσθέτως, οι εν λόγω συμβασιούχοι καταγγέλλουν πως στο παρελθόν είχαν εργαστεί για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα με εργολάβους, οι οποίοι προσέφεραν μισθούς πείνας, χωρίς βασικές απολαβές, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στην ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στους ως άνω τομείς που λήγουν 30.06.22 έως το τέλος του 2022;

Ποιο είναι το κόστος ανάθεσης των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των Νοσοκομείων σε εξωτερικούς συνεργάτες (εργολάβους) και ποιο το κόστος των συμβασιούχων στις εν λόγω υπηρεσίες;

Οι ερωτώντες Βουλευτές