Εμβόλιο Johnson & Johnson: Οι συστάσεις του EMA και η «γραμμή» της Κομισιόν

«Η ασφάλεια των πολιτών μας είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Ακολουθούμε την επιστημονική προσέγγιση και επομένως τις συστάσεις του EMA», σχολιάζει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Στέφαν Ντε Κέερσμάκερ. Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε η Κομισιόν, σημειώνει τη δήλωση της Johnson & Johnson ότι θα καθυστερήσει την παράδοση των εμβολίων, παραμένει σε επαφή με την εταιρεία και παρακολουθεί την κατάσταση.

Johnson & Johnson: Φόβοι για το εμβόλιο μετά τα περιστατικά θρομβώσεων

Υπενθυμίζει δε, ότι ο EMA εξετάζει αυτό το ζήτημα (της πιθανής σχέσης του εμβολίου με θρομβώσεις) και τονίζει ότι «προς το παρόν δεν είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολίου και των θρόμβων». Όπως αναφέρει ο EMΑ συνεχίζει να ερευνά το ζήτημα και να εξετάζει για ποιες ενέργειες θα κάνει σύσταση.

  • To εμβόλιο της johnson & johnson στις ΗΠΑ 

«Πρέπει να σημειωθεί ότι όσον αφορά αυτό το εμβόλιο, δεν υπάρχουν ακόμη δεδομένα από την ΕΕ, καθώς οι παραδόσεις ξεκίνησαν μόλις χθες και το εμβόλιο δεν έχει ακόμη χορηγηθεί στην ΕΕ», επισημαίνει. Επομένως, ο EMA θα πρέπει να βασιστεί σε άλλους ρυθμιστές, από χώρες στις οποίες έχει χορηγηθεί το εμβόλιο, όπως ο FDA, πριν αποφασίσει για τα επόμενα βήματα, εξηγεί.

  • Johnson & Johnson: Θα καθυστερήσει η διάθεση των εμβολίων στην Ευρώπη

Στην ίδια κατεύθυνση, η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου σχολίασε ότι οι σημερινές εξελίξεις με το εμβόλιο J&J στις ΗΠΑ παρακολουθούνται στενά από τον ΕΜΑ και τους φορείς φαρμακοεπαγρύπνησης, με ανοιχτή γραμμή προς τον FDA των ΗΠΑ και άλλες διεθνείς ρυθμιστικές αρχές. Η διάθεση στην ΕΕ έχει διακοπεί από την εταιρεία.