Εμβόλιο: Στο τραπέζι ειδικές επιτροπές γιατρών για όσους έχουν απαλλαγή με χαρτί γιατρού

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, ανέφερε ότι θα εξεταστεί να περνούν από ειδικές επιτροπές όσοι εχουν απαλλαγή από εμβόλιο με χαρτί γιατρού ώστε να μπορούν να μπαίνουν σε μαγαζιά και όχι μόνο.

  • Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο εμβολιασμός είναι σε πλήρη εξέλιξη σε όλη τη χώρα, με τους εμβολιασμούς ανά ημέρα να κυμαίνονται στους περίπου 20.000 ανά ημέρα.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι όπως είπε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα εξεταστεί να υπάρξουν επιτροπές οι οποίες θα εξετάζουν όσους έχουν απαλλαγή από το εμβόλιο με χαρτί γιατρού.

Μεταξύ άλλων, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέλυσε τα ποσοστά για τον εμβολιασμό στη χώρα μας και ανέφερε τις… επιλογές του mix and match.

Όσοι έκαναν τις δύο πρώτες δόσεις με mrna εμβόλιο ή Astrazeneca, συστήνεται να κάνουν την τρίτη δόση έξι μήνες μετά τη δεύτερη, με mrna εμβόλιο, ενώ όσοι έκαναν μία δόση του Johnson & Johnson, συστήνεται να κάνουν την αναμνηστική δόση δύο μήνες μετά, είτε με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, είτε με εμβόλιο mrna.
Αναφορικά με όσους έκαναν την πρώτη δόση με mrna εμβόλιο και την δεύτερη με Johnson & Johnson, δεν συστήνεται αναμνηστική δόση.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους, σχετικά με την αναμνηστική για όσους νόσησαν, τόνισε πως την Τρίτη θα αναρτηθούν αναλυτικές οδηγίες, καθώς υπάρχουν αρκετές υποπεριπτώσεις.

dikaiologitika.gr