Ενημερωτική ανακοίνωση Λιβανού – Δηλώσεις για Χρυσή Αυγή (Video)

«Η χώρα μας εξακολουθεί να δίνει την άνιση μάχη με την πανδημία του κορονωϊού και η κυβέρνηση παραμένει σε εγρήγορση. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί τις τραγικές συνέπειες του κυκλώνα «Ιανός» που στοίχισε, ευτυχώς, λίγες ανθρώπινες ζωές, αλλά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε πολλές περιφέρειες της χώρας, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά τόσο σε επίπεδο πρόβλεψης όσο και αντιμετώπισης», αναφέρει ο Σπήλιος Λιβανός σε ενημερωτική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Και συνεχίζει…

«Στο κρίσιμο πεδίο των εθνικών θεμάτων, αποδεικνύεται ότι η πολιτική της Κυβέρνησης φέρνει αποτελέσματα. Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστήριξε τις ελληνικές και κυπριακές θέσεις, καταδικάζοντας την τουρκική προκλητικότητα και κάνοντας σαφή αναφορά σε κυρώσεις.  Η πρόσφατη, δε,  επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών κ. Μάϊκ Πομπέο στην Ελλάδα, και η συμφωνία ανάπτυξης της βάσης της Σούδας ως το κύριο αμυντικό και σταθεροποιητικό σημείο των αμερικανικών δυνάμεων δείχνει την αναβαθμισμένη θέση της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή καθώς και ότι οι ΗΠΑ ταυτίζουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή, με τα ελληνικά συμφέροντα.  Κρίνω  ως πολύ σημαντικό ότι το σύνολο των ισχυρών χωρών της Δύσης τάσσεται υπέρ των δίκαιων θέσεων της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη Βουλή, συνεχίστηκε το πλούσιο νομοθετικό έργο, με την υπερψήφιση σημαντικών νομοθετημάτων, όπως το νομοσχέδιο για την ανακούφιση των πληγέντων από τον κυκλώνα “Ιανός” και τον Covid-19, ο Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το αθλητικό νομοσχέδιο, καθώς και διεθνείς συμβάσεις με τρίτες χώρες στους τομείς του αθλητισμού, της ασφάλειας, της γεωργίας και της ναυτιλίας.

Εκτός από τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, σας πληροφορώ για δράσεις και παρεμβάσεις μας στην Αιτωλοακαρνανία. Στο πλαίσιο αυτό, με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ενημερώνω ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας για την άμεση υπέρβαση των όποιων εμποδίων και την έναρξη της διαδικασίας μετεγκατάστασης της Α.Δ Αιτωλίας στο κτίριο των Παλαιών Αποθηκών που έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Θετική έκβαση είχε και η πρωτοβουλία μας να συμπεριληφθούν στον συμψηφισμό των τελών εκτίμησης για την καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τον «Ιανό».

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ

Η απόφαση του Δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή είναι ιστορική για τη Δημοκρατία μας. Aποδίδει δικαιοσύνη στη Μάγδα Φύσσα, τη μητέρα του άνανδρα δολοφονημένου Παύλου, που έχει καταστεί σύμβολο για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες στον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής, του ναζισμού και του φασισμού. Aποδεικνύει ότι η Δημοκρατία δεν είναι «άοπλη» απέναντι σ’ αυτούς που την επιβουλεύονται. Με την εφαρμογή του Συντάγματος και του Νόμου κρίνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, δρώσα υπό τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος. Oι εγκληματικές πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες και οι δράστες τους οδηγούνται στη φυλακή. Σήμερα, η Δημοκρατία μας, με μόνα όπλα της τους κανόνες του Κράτους Δικαίου, προασπίζει τις θεμελιώδεις αξίες της απέναντι στους εχθρούς της.»

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής μια μέρα πριν την έκδοση της απόφασης

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση, «στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κάνει το σωστό.

Πέραν αυτού, πολιτικά καταδικάζουμε τη Χρυσή Αυγή όχι μόνο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όχι μόνο για τις επιθέσεις σε Έλληνες πολίτες και μετανάστες, όχι μόνο για τις επιθέσεις στο ΠΑΜΕ. Την καταδικάζουμε και για την γενεσιουργό της θέση να θέλει να δολοφονήσει την ίδια μας τη Δημοκρατία.
Όλοι μαζί, λοιπόν, χτίσαμε ένα τείχος δημοκρατικό.»