Ενημερωτική εκδήλωση για τη διαχείριση των Ζ.ΥΠ. και το Η.Μ.Α.Τ.

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ – Ι.Π.Κ., μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος – Σ.Ε.Β.ΕΚ., που φιλοδοξεί να ενώσει την επιστήμη (ακαδημαϊκούς ερευνητές, κ.λπ.), τους κρατικούς φορείς και την επιχειρηματική κοινότητα του κλάδου των προϊόντων επεξεργασίας κρέατος, διοργανώνει, στις 23 Νοεμβρίου, ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση, σχετικά με τη Διαχείριση των Ζωικών Υποπροϊόντων (Ζ.ΥΠ.) και το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Τροφίμων (Η.Μ.Α.Τ.), δύο καίριας σημασίας ζητήματα για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

  • Προκειμένου να αποσαφηνιστεί το πνεύμα και το γράμμα του νομοθέτη, για τα δύο εν λόγω θέματα, το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος προσκαλεί εκπροσώπους των συναρμόδιων υπουργείων, προκειμένου να παρουσιάσουν την ισχύουσα νομοθεσία, καθώς και εκπροσώπους των εμπλεκομένων επιχειρήσεων (κρέατος, διαχείρισης αποβλήτων, κ.λπ.) προκειμένου να συζητήσουν τα σημεία αιχμής και να καταθέσουν τις απόψεις τους, την Τετάρτη 23/11/2022 και ώρα 4.00μμ στην αίθουσα του ΒΕΑ, Ακαδημίας 18, Αθήνα.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εμπειρογνώμονες, εξειδικευμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες, εκπροσώπους επαγγελματικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων, κυβερνητικούς αξιωματούχους, στελέχη των επιχειρήσεων του κλάδου, προμηθευτές πρώτων και βοηθητικών υλών, πανεπιστημιακούς, καθώς και εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.

Τα ερωτήματα που θα τεθούν, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση, είναι τα εξής:

  • Έχει νόημα να γίνονται καταχωρήσεις των ίδιων στοιχείων σε δυο διαφορετικές βάσεις δεδομένων, δυο υπουργείων ή μπορεί να υπάρξει εξαίρεση των Ζ.Υ.Π. από το Η.Μ.Α.Τ.;
  • Πότε θεωρείται ένα προϊόν κατεργασίας απόβλητο;
  • Πως πρέπει να το διαχειριστεί μια εγκατάσταση του κλάδου των Προϊόντων Επεξεργασίας Κρέατος;
  • Είναι έτοιμη η πλατφόρμα του Η.Μ.Α.Τ. και ποιος είναι ο μορφότυπός της;
  • Ποιες είναι οι βασικές διαφορές από την πλατφόρμα των Ζ.Υ.Π.;
  • Πως πρέπει να διαχειρισθούν τα Ζ.Υ.Π. οι αλυσίδες Super Market με τα πολλά καταστήματα λιανεμπορίου;
  • Πως πρέπει να διαχειρισθεί τα Ζ.Υ.Π. ο κλάδος της Μαζικής Εστίασης;
  • Ποια είναι η άποψη της επιστημονικής κοινότητας (τροφίμων, περιβάλλοντος, κ.λπ.);
  • Εκτός του Οδηγού διαχείρισης των Ζ.Υ.Π. στα SM, θα εκδοθούν αντίστοιχοι Οδηγοί και για τους λοιπούς κρίκους της παραγωγικής διαδικασίας;
  • Ποιες μονάδες είναι ενδεδειγμένες για την παραλαβή και επεξεργασία των Ζ.Υ.Π. (Αποτέφρωσης, Βιοαερίου, Παρασκευής τροφών για ζώα συντροφιάς);

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε απευθυνθείτε στη Γραμματεία Σ.Ε.Β.Ε.Κ., 210 3253237, sevek@sevek.gr.

e-ea.gr