Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας: Συμμετοχή στην Απεργία της 6ης Απριλίου

Η Διοίκηση του σωματείου στη συνεδρίασή της στις 22 Μάρτη 2022 έκανε εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί στον κλάδο. Φαίνεται να υπάρχει μια ανάκαμψη σε σχέση με τα τελευταία χρόνια, που αφορά κυρίως μεγάλα κατασκευαστικά έργα στο νομό.

  • Εκτιμήσαμε ότι η πανελλαδική πανοικοδομική απεργία στις 16 Μάρτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  και αυτό δίνει νέες δυνατότητες για παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας για την υπογραφή Σ.Σ.Ε.  με επίκεντρο τις ανάγκες μας και τα οξυμένα προβλήματα.

Οι εργοδότες, κάτω από την πίεση του αγώνα μας, προτείνουν αύξηση 18,20% στο κατώτερο μεροκάματο του εργάτη,  28,30% του βοηθού και 38,50% του τεχνίτη  και αποδέχονται  μια σειρά από επιδόματα πάνω στα κατώτερα μεροκάματα, όπως 10% επίδομα γάμου, 10%  επαγγελματική εκπαίδευση, 5% για κάθε τριετία μέχρι 6 τριετίες, 15% για εργασία σε μεγάλο ύψος και 5% για εργασία σε υπόγεια θαλάσσια έργα.

Συντονίζουμε τη δράση μας με άλλα σωματεία, τα 5 εργατικά κέντρα τη περιοχής (Πάτρας, Αγρινίου, Ζακύνθου,  Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Αμαλιάδας) για μέτρα προστασίας  του λαϊκού εισοδήματος  από την ακρίβεια και τι ανατιμήσεις, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.   διεκδικώντας 825 €  κατώτερο μισθό , κατάργηση του Φ.Π.Α. στα είδη πλατιά λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΝΦΙΑ. Μείωση της τιμής του ρεύματος  και του φυσικού αερίου 50%,   κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και την ενέργεια. Να σταματήσουν  οι διακοπές ρεύματος  στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά , άμεση επανασύνδεση  όλων των κομμένων  ρευμάτων. Να σταματήσουν οι κατασχέσεις  και οι πλειστηριασμοί στα εργατικά λαϊκά  νοικοκυριά.

Καμιά  συμμετοχή, καμιά εμπλοκή  της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο  με οποιονδήποτε τρόπο και πρόσχημα.

Να κλείσουν  τώρα όλες οι  ΑμερικανοΝΑΤΟϊκες  στρατιωτικές βάσεις  στη χώρα μας, κανένα ελληνικό στρατιωτικό  σώμα  να μη σταλεί στην Ουκρανία.

Μπαίνουμε  μπροστά, δυναμώνουμε το σωματείο μας διεκδικώντας αυτά που μας ανήκουν.

Παίρνουμε  μέρος μαζικά στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 6 Απρίλη και στη συγκέντρωση  του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Η Διοίκηση και τα μέλη του σωματείου τις επόμενες  μέρες θα πραγματοποιήσουν περιοδείες στα μεγάλα εργοτάξια της περιοχής, στα γιαπι , σε στέκια συναδέλφων και συσκέψεις για καλύτερη  ενημέρωση και συζήτηση για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας. 

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ  Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ