Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγρινίου: «Το Πολυτεχνείο ζει»

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Αγρινίου για την Επέτειο του Πολυτεχνείου:

  • Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Αγρινίου: «17 Νοέμβρη – Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αντιδικτατορικής Πάλης»

Συμπληρώνονται φέτος 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, σταθμός της πάλης ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών. Τα συνθήματα του τότε, το «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» έγιναν ο πόλος συσπείρωσης των φοιτητών και μαθητών στα Πανεπιστήμια, σχολεία, στους χώρους δουλειάς, μέχρι το εξωτερικό .

Μεγάλη η υποστήριξη του κόσμου που κινητοποιήθηκε τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις , συμβάλλοντας στον αγώνα για την πτώση της χούντας.

Το μήνυμα του Πολυτεχνείου διδάσκει , ενισχύει το δημοκρατικό πνεύμα και ταυτόχρονα μας υποχρεώνει να ενεργούμε με σύννεση, όπως δηλαδή αρμόζει στον εορτασμό του που πρωτίστως σκοπό έχει την αποδόση τιμών στη μνήμη , όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία του λόγου και των ιδεών.

Ο Αγώνας για Δημόσια και δωρεάν Παιδεία , συνεχίζεται και σήμερα, μέσα από τις τεράστιες δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας , μαθητές και γονείς.

Είναι αγώνας για καλύτερη μόρφωση των παιδιών μας , ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές , με σύγχρονες υποδομές – αίθουσες , εργαστήρια, χώρους άθλησης.

Το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ θα αποτελεί και στο μέλλον , το ορόσημο των διεκδικήσεων στην εκπαίδευση μέσα σε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, ανοιχτό σχολείο.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!