Έντονη αντιπαράθεση Παπαναστασίου – Αντιπολίτευσης για την παραίτηση Γκούντα

Κάτι λιγότερο από 3 ώρες διήρκησε η 8η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρίνιου. Το ζήτημα που κυριάρχησε στη συζήτηση ήταν ασφαλώς η παραίτηση του Χρ. Γκούντα, με τον Δήμαρχο να ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της καθαριότητας. Για διάφορα θέματα με κύριο αυτό του Πανεπιστημίου ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Παπαναστασίου και Σταρακά.

  • Στην πρώτη της τοποθέτηση η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην παραίτηση Γκούντα κάνοντας λόγο για «απαξιωτικές φράσεις» σε βάρος των υπαλλήλων, ενώ μίλησε και για ευθύνες που πρέπει να αναλάβει ο Δήμαρχος. Επιπλέον, η κα. Σταρακά αναρωτήθηκε για το τι πράττει ο Δήμος για το θέμα του Πανεπιστημίου, τονίζοντας ότι το αρχικό ενδιαφέρον ατόνισε. Παράλληλα, έθεσε ερωτήματα για ζητήματα, όπως η Ιόνια οδός και η Τριχωνίδα που ο Γ. Παπαναστασίου συζήτησε κατά το γεύμα με την ΠτΔ.

Από την πλευρά του ο κ. Παπανικολάου έθιξε το θέμα της δια ζώσης λειτουργίας του Δ.Σ. και «απείλησε» με αποχή τον Ιούλιο, διότι υποτιμάται η διαδικασία. Τέλος, έθεσε το θέμα της πυρασφάλειας στο Δήμο με αφορμή και την πρόσφατη πυρκαγιά στη Δ.Ε. Θεστιέων.

Ο Σταύρος Καμμένος αρχικά υποστήριξε την άποψη Παπανικολάου για Δ.Σ. διά ζώσης, για να του απαντήσει άμεσα ο Δήμαρχος πως «Υπάρχουν διατάξεις που ισχύον για όλα τα Δ.Σ. των Δήμων της χώρας, αν επιτραπεί θα γίνει δια ζώσης τον Ιούλιο με πρωτόκολλα». Ο κ. Καμμένος ρώτησε επίσης για θέματα οδοποιίας του Πανεπιστημίου. αλλά και του Αχελώου. Όπως ήταν αναμενόμενο αναφέρθηκε και στον κ. Γκούντα με τον Γ. Παπαναστασίου να αντιδρά και να λέει χαρακτηριστικά ότι «Κάποιοι ξεπερνούν τα εσκαμμένα»

Από το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» ο Στέλιος Μερμίγκης έκανε ένα σκωπτικό σχόλιο στην αρχή αναφέροντας ότι κλειστά από τον κορωνοϊό είναι μόνο τα Πανεπιστήμια και τα Δημοτικά Συμβούλια. Επιπροσθέτως ζήτησε να πάρει θέση ο Δήμαρχος για την παραίτηση Γκούντα ενώ τόνισε την ανάγκη για διά ζώσης Δ.Σ. τον Ιούλιο αφού ένα πιθανό νέο κύμα πανδημίας το Φθινόπωρο θα κάνει υποχρεωτικές εκ νέου τις τηλεδιασκέψεις.

Τέλος, ο Δ. Καραμητσόπουλος, πλην του θέματος Γκούντα, αναφέρθηκε στα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμών και ζήτησε μεγαλύτερη καμπάνια.

Στη συνέχεια με εξαίρεση την κα. Σταρακά οι υπόλοιποι Επικεφαλής έθεσαν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Αγρινίου.

  • Ο Στ. Καμμένος ρώτησε για τις εξελίξεις με το Γεφύρι στον οικισμό των Δύο Ρεμμάτων αλλά και για ζητήματα απεντόμωσης στην πόλη. Ο Δήμαρχος απάντησε το ότι πρώτο έργο θα γίνει το καλοκαίρι με την βοήθεια και της Περιφέρειας, ενώ πραγματοποιούνται μυοκτονίες στην πόλη.
  • Ο Τ. Παπανικολάου έθεσε τα ζητήματα της Ύδρευσης σε διάφορες Δ.Ε. του Δήμου, καθώς και τα προβλήματα στην Αγροτική Οδοποιία. Ο Γ. Παπαναστασίου είπε ότι γίνονται έργα, ενώ θα αξιοποιηθούν επιπλέον 6εκ. από το «Πρόγραμμα Τρίτσης».
  • Ο Στ. Μερμίγκης μίλησε για τα θέματα της οδού Μάνου Κατράκη και την Περιμετρική στο Καινούργιο, με τον Δήμαρχο να απαντά ότι θα διευθετηθούν.
  • Τέλος, ο κ. Καραμητσόπουλος ρώτησε για τις εξελίξεις στο Πάρκο. «Προχωράει η Σύμβαση», απάντησε Ο Γ. Παπαναστασίου.

Αργότερα ο Π. Καψάλης από την Παράταξη της Χ. Σταρακά αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργείται στο οδικό δίκτυο λόγω της οδού Βότση. Εκεί ο Δήμαρχος ανέβασε τους τόνους λέγοντας ότι έχει προτεραιότητα ο πεζός, το Άτομο με Αναπηρία και όχι το αυτοκίνητο, κατηγορώντας παράλληλα την αντιπολίτευση ότι «κάνει την καλή στους πολίτες». 

Αρκετά αιχμηρός ήταν στην τοποθέτησή του ο Γιώργος Παπαναστασίου. Μίλησε για έλλειμμα επιχειρημάτων από την Χ. Σταρακά. Για το Πανεπιστήμιο είπε συγκεκριμένα «Εγώ έβγαλα ανακοίνωση κατά της Ν.Δ, γιατί εκφράζω τους πολίτες», την στιγμή που υπήρξε αφωνία από Σταρακά και Καμμένο όταν επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έκλεισε το ΔΠΠΝΤ.

Ο Δήμαρχος έβγαλε είδηση για τους εμβολιασμούς. Κατόπιν επικοινωνίας με τον Υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στο Δήμο από κινητά συνεργεία και ξεκινά άμεσα επικοινωνία με τους προέδρους των Ενοτήτων για καταγραφή όσων θέλουν να εμβολιαστούν. Η δράση θα ξεκινήσει εντός της εβδομάδας.

Για το θέμα του Χρήστου Γκούντα είπε ότι δεν συμφώνησε με την απόφασή του και ότι ουσιαστικά αιφνιδιάστηκε. Κατηγόρησε την Χ. Σταρακά για ατόπημα και ότι εκφράζει τη θέση του Συλλόγου των εργαζομένων. Τέλος, ανέφερε ότι θα ελεγχθεί η κατάσταση στην συγκεκριμένη Υπηρεσία, αναλαμβάνοντας ο ίδιος τα καθήκοντα, παρά το βαρύ πρόγραμμα που έχει.

Στην ημερήσια διάταξη μικρή συζήτηση έγινε μόνο στο θέμα του Τουρισμού. Ο Αντιδήμαρχος Σπ. Φλώρος μίλησε για τυπική έγκριση που είναι υποχρεωτική από τον Ε.Ο.Τ.. Τόνισε ότι η πανδημία δεν επέτρεψε δράσεις και ότι από τον Σεπτέμβριο θα γίνει νέα προσπάθεια από την πλευρά του Δήμου.