Εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού στο Ολυμπιακό Χωριό

Το πρώτο θετικό κρούσμα κοροναϊού βρέθηκε στο Ολυμπιακό χωριό, όπως ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες.

  • Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στο Ολυμπιακό χωριό είναι γεγονός. Με ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Τόκιο 2020, Τοσίρο Μούτο, έκανε γνωστό πως ένας φιλοξενούμενος στο Ολυμπιακό χωριό διαγνώσθηκε θετικός μετά από τεστ.

Σύμφωνα με το ιατρικό απόρρητο η ταυτότητα του ατόμου που διαγνώσθηκε θετικό δεν έγινε γνωστή, αλλά αυτό που δημοσιοποιήθηκε είναι ότι δεν είναι Ιάπωνας.

Η πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο, έδειξε κατανόηση για τις ανησυχίες του κόσμου. δηλώνοντας: «Κατανοώ ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ανησυχούν. Οι διοργανωτές πρέπει να προσπαθούν να ακολουθούν όλα τα μέτρα και να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει ότι οι Αγώνες δεν αποτελούν κίνδυνο».

Όπως είναι φυσικό το θετικό κρούσμα έχει φέρει μεγάλη αγωνία στους διοργανωτές, 6 μέρες πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 40 συμμετέχοντες έχουν διαγνωσθεί θετικοί, οδηγώντας τους διοργανωτές στην απόφαση να λάβουν αυστηρότερα μέτρα, με ένα από αυτά να είναι τα καθημερινά τεστ ανίχνευσης κοροναϊού.

in.gr