Εορτάζει ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Αγρινίου – Η θαυματουργή εικόνα

25 Μαρτίου εορτάζει ο Ναός Ευαγγελιστρίας Αγρινίου, το παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, ο χώρος που παρασκευάζεται και χορηγείται το συσσίτιο των απόρων.

  • Σήμερα, Παρασκευή 24 Μαρτίου, το απόγευμα και ώρα 6 θα τελεσθεί ο Εσπερινός με Αρτοκλασία και η 4η στάση των χαιρετισμών. Ενώ το Σάββατο το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία και ο Ναός θα είναι ανοικτός όλη τη μέρα, ώστε οι πιστοί να προσκυνήσουν την Εικόνα.

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας, βρίσκεται στην Οδό Παπαϊωάννου πλησίον του Ναού Αγίου Δημητρίου και αποτελεί παρεκκλήσιό του. Κτίστηκε μετά το 1900 και σταδιακά άρχισε να γίνεται πόλος έλξης για τους πιστούς Αγρινιώτες.

Σ’ αυτό συντέλεσε και η θαυματουργή εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που δόθηκε στην Ενορία.

Την εικόνα, πού τα πρόσωπα είναι ζωγραφισμένα σε κηρομαστίχα, έφερε από την Κωνσταντινούπολη και την Τήνο, ο Ευάγγελος Κοντογούρης την οποία κληροδότησε στον γιό του Διονύσιο Κοντογούρη, έμπορο της Κεφαλληνίας, ο οποίος εγκαταστάθηκε στο Αγρίνιο στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Την εικόνα διατηρούσε στο σπίτι του για ένα διάστημα. Όταν όμως εκείνη άρχισε να επιτελεί θαύματα σε ασθενείς, ο κάτοχός της την δώρισε στην ενορία του Αγίου Δημητρίου και έκτισε το 1957 ένα νέο μικρό Ναό στην θέση του παλαιού που είχε βλάβες από σεισμό. Αυτός ο Ναός σήμερα αγιογραφήθηκε, δίπλα του κτίστηκε πνευματικό κέντρο πού φιλοξενεί την «μπουτίκ των ελαχίστων» και το συσσίτιο των απόρων.