Η Εορτή των Αγίων Αποστόλων στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Η Εορτή των Αγίων Αποστόλων στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

  • Την ιερά μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου εορτάζει η Εκκλησία μας την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023. Στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Παύλου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού.

Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Διαμαντεΐκων

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Σιλουανού Ψιλλιά, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμ. Θεόκλητο Ράπτη.

Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κάτω Ζευγαρακίου 

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Μακαρίου Αντωνοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουδουμά Κρήτης, Αρχιμ. Μακάριο Σπυριδάκη.

Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Παύλου Μεγάλης Χώρας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Τριάντη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο ιεροκήρυξ Αρχιμ. Παύλος Ντανάς.

Ιερός Ναός Αγίου Αποστόλου Παύλου Μενιδίου

Την Παραμονή της Εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Λαυρεντίου Καρανάσιου.

Την Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023 η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων. Στην Ιερά Μητρόπολη μας πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων Αγγελοκάστρου.

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Αποστόλων.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Των ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός.